Çikolatadan gül yapmayı uzun süredir denemek istiyordum. Aldığım tarifte mısır şurubu kullanılıyordu ve mısır şurubu bulamadığım için çikolatadan gül yapmayı ertelemiştim. Petunyalarım arkadaşımın mısır şurubu yerine bal kullandığını görünce hemen denedim ve sonuçtan çok memnun kaldım. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Gül yapımının ayrıntıları için buraya tıklayabilirsiniz.
Malzemeler :
1 adet kakaolu hazır pandispanya
1 paket kakaolu hazır pasta kreması
1,5 su bardağı soğuk süt + 50 gr. yumuşak margarin (Kremayı hazırlamak için)
yarım su bardağına yakın soğuk süt (keki ıslatmak için)
Arasına;
150-200 gr. kestane şekeri
1 çay bardağı damla çikolata
Çikolata güller için;
2 paket (80gr. ) bitter çikolata
1 yemek kaşığı bal
Üzerine;
kakao, süsleme şekeri
Yapılışı :
50 gr. yumuşak margarin (Becel kullandım.) mikser yardımıyla çırpılır. Hazır pasta kreması (Dr. Oetker kakaolu pasta kreması kullandım.) ve 1,5 su bardağı soğuk süt eklenip 4-5 dakika çırpılır, bir kenara alınır. Pandispanya katları sütle ıslatılır. Üstteki parça alta gelecek şekilde pasta tabağına yerleştirilir. (Alt katı üste gelirse pastanın üzeri daha düzgün oluyor.) Hazırlanan kremanın 1/3 'i kadarı pandispanya katına sürülüp, düzgünce yayılır. Kestane şekerleri iri parçalanıp kremanın üzerine dizilir, damla çikolata serpilir. Diğer pandispanya katı ile üzeri kapatılır, hafifçe bastırılır. Kremanın bir kısmı süsleme için ayrılıp, kalanı ile pastanın üzeri ve yanları düzgünce sıvanır. Üzerine kakao elenir. Ayrılalan krema pompaya ya da krema torbasına doldurulup istenen şekilde pasta süslenir. Pastanın üzerine hazırlanan çikolata güller dekoratif şekilde yerleştirilir. (Ben pastanın üstüne bir bıçak yardımıyla baklava dilimi şeklinde desenler yaparak süslemeye çalıştım.) Hazırlanan pasta buzdolabında bir gece dinlendirilip servis yapılır.
Çikolata Güller;
2 paket (80 gr. lık) bitter çikolta benmari yöntemiyle eritilir. (Küçük bir tencerede su kaynatılır. Onun üzerine suya değmeyecek şekilde ısıya dayanıklı bir kap yerleştirilir. Çikolata parçalara bölünüp, üstteki kaba konulur. Alttaki suyun sıcaklığıyla çikolata eriyince içine 1 yemek kaşığı bal eklenir ve soğumaya bırakılır. Çikolata iyice donunca çeşitli büyüklüklerde gül ve yaprak yapılarak pastanın üzerine yerleştirilir. (Ben önce gülleri hazırladım. Biraz kuruyup sertleşince pastaya yerleştirdim.)
Afiyet olsun.
17 yorum:
ellerinize sağlık yine harikalar yapmışsınız.. tebrik ederimm
Ellerine sağlık canım...
Canım muhteşem ötesi ellerine sağlık bir dilim varmı benim için sevgiler...
pastan çok şık, çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık, sevgiler...
kusursuz görünüyor ..
yalnız bişey sormak istiyorum üzerindeki çiçekleri yaparken hammadde sadece çikolata mı başka bişey varmı malzeme olarak ...
sevgilerle..
Çok güzel olmuş.
Off kı ne offf Birsel cim ellerıne sağlık gene konuşdurmuşsun zevkını harika bir görüntü..
Yaşamında güzellıkler hep senınle olsun.
Sevgilerle...
bu görüntü gerçekmi?? sıkı diyetteyken kendime mukayyed olmalıyım, harikasın canımm
bu görüntü gerçekmi?? sıkı diyetteyken kendime mukayyed olmalıyım, harikasın canımm
pasta nefis gorunuyo gullerde cok guzel olmus ellerinize saglik
Canım ellerine sağlık.Tek kelimeyle süper..Sevgiler.
BİRSELCİM MUHTEŞEM BİR GÖRÜNTÜ..NE DİYECEĞİMİ BİLEMEDİM..ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM...ÇOK GÜZEL OLMUŞ...
Ellerine sağlık Birsen Abla yine süpersin, inan hazır sandım pastayı :))
Harika olmus pasta, bayildim valla!!!:) Hollandadan sevgiler.
ya ben sana hayranım tatlım seni çok seviyorum ve bir gün mutlaka görüşmek istiyorum..
tatlım yapılışı biraz daha detaylı anlatırmısın elimde kestane şekeri var bende pasta yapyım istiyorum..
Maşallah canım ya tablo gibi olmuş.)))
Ellerine saglik arkadasim... Kestaneli Pastani simdi gördüm, bu yüzden, daha erken yorum gönderemedigim icin özür dilerim.... Inan cok mükemmel olmus... Bilhassa gül calismalarin... Bu arada, blog hayatimda bana link veren ilk blog sensin... Bu beni ayrica cok heyecanlandirdi... Bilirsin, herseyin ilki cok özeldir... Bu anlamda artik sen de benim icin cok özel oldun... Sevgilerimle,
Yorum Gönder