Tarifimi Hamaratabla'nın Maggi sponsorluğunda düzenlediği "Fırında Tavuk Yemekleri yarışmasına" gönderdim.
Malzemeler :
istediğiniz sayıda tavuk baget
4/1 limon
kırmızı pulbiber, kekik, tuz
fırın poşeti
1 tatlı kaşığı un
Yapılışı :
Bagetler ocak alevine tutularak ince tüyleri tütsülenir ve yıkanır. Bir kaba alınarak tuz ve baharatlarla harmanlanır. Fırın poşetine un konularak, iyice sallanır. Bagetlerin üzerlerine limon suyu sürülüp, fırın poşetine yerleştirilir. Poşetin ağzı plastik telle (Fırın poşeti paketinden çıkıyor.) sıkıca bağlanır. Kürdan yardımıyla poşetin üzerine birkaç delik yapılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tavuklar nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir. İsteğe bağlı olarak poşetlere elma dilimi şeklinde dilimlenmiş patates de ekleyebilirsiniz.
Sade Pirinç Pilavı
Malzemeler :
1,5 su bardağı pilavlık pirinç
1 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kesme şeker
birkaç damla limon suyu
2,5 su bardağı su (Ben soğuk su kullanıyorum.)
Yapılışı :
Pirinçler ayıklanıp, yıkanır. Bir kaba alınarak üzerine kaynar su ve tuz dökülür. Üzerine kapak kapatılarak soğuyuncaya kadar (en az 30 dakika) bekletilir. Bir süzgece alınıp, yıkanarak fazla tuzunun gitmesi sağlanır. Geniş bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı alınır. Tereyağı eriyince süzülen pirinçler eklenir ve bir süre kavrulur. Pirinçler çıtır çıtır ses çıkarmaya başlayınca tencereye su eklenir. Tuz, kesme şeker ve limon suyu eklenir. Kaynamaya başlayınca en kısık ocak alevinde suyunu çekinceye kadar pişirilir. Bir süre demlenmeye bırakılır. Tencereyi bez bir örtüyle sarmak pilavın uzun bir süre sıcaklığını korumasına yardımcı olacaktır.
Afiyet olsun.
11 yorum:
canım benim ellerine sağlık harika
sın mutlu haftalar bereketli iftar
lar kocaman öpüyorum...
BİRSENCİM CANIM ELLERİN DERT GÖRMESİN NEFİS BİR YEMEK ÖNERİSİ OLMUŞ TAVUGA HAYIR DEMEYEN BİRİ OLARAK BU TABAGI ALIP KAÇIYORUM :))
merhaba ellerine sağlık iyi haftalar dilerim:)
ellerine sağlık
pilava limon ve şeker ilk defa duydum neden katılır merak ettim.
herzaman yorum yazamasamda blogdaki herayrıntıyı takipteyim sevgiler.
Pilava şeker ve limon eklemek, pilava parlaklık kazandırır.
ben de çok seviyorum bu butları.yanında kızartma..ellerine sağlık canım..
BENDE PATATESLİ OLARAK YAPIYORUM POŞETTE...HARİKA OLUYOR TAVUK... AMA UNLAMAYI İLK DEFA DUYDUM...BENDE DENİYCEM...ELLERİNE SAĞLIK...KOLAY GELSİN...
herkesinde bayıldığı bir tarif ellerine sağlık birselciğim..
Tavuğun herçeşidini bayılarak yerim ellerin-ne sağlık canım...
Ellerinize sağlık!!!Bende fırın torbasında yapıyorum tavuğu çok pratik ve lezzetli.Tavsiye olarak salça, yoğurt, limon suyu, zeytinyağı ve baharatlardan oluşan bir sos hazırlayıp tavuklar için torbada pişiriyorum çok lezzetli oluyor:)
birselcim valla bende atık zonguldaklı oldum çıktım kendi memleketime gitmeyeli seneler oldu
nerelimiyim ankara tabi diyeceksin şimdi sevil ankara kupkuru yer zonguldak yeşillik gezilcek yeri var denizi var diye ne yaparsın memleketim işte..
canım benim inş. bir gun ya istnabulda yada zonguldakta yüzyüze görüşmek nasip olur allaha emanet ol
sevgiler
Yorum Gönder