Disable Copy And Past

10 Haziran 2009 Çarşamba

Kepekli Kurabiye


Malzemeler :
2 su bardağı kepekli un
1 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı (Ben Becel kullandım.)
1 çay kaşığı tarçın
Üzerine ;
iri çekilmiş fındık
Yapılışı :
Tüm malzeme bir kapta karıştırılıp, yumuşak bir hamur hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır. İri dövülmüş fındığa batırılıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir, soğuyunca servis yapılır.
Afiyet olsun.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım harikasın ellerine sağlık ku
rabiyeler süper olmuş kocaman öpüyo
rum...

Doyumluk.... dedi ki...

Eline sağlık.Kepekli oluşu hoşuma gitti.sevgiler.

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

merhaba... her çeşit kurabiye var senin tariflerinde... seç, beğen yap ye... ellerine sağlık canım...
ayrıca resimlerini fotoshop yapıp altına blog adını yaz... bir arkadaşımızın başına hırsızlık olayı gelmiş...resimleri ve tarifleri çalıyorlarmış... her ne kadar faydası olursa artık...
kolay gelsin...

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım...

Banu dedi ki...

Merhabalar
Kurabiyede kepekli un kullanmak aklima gelmemisti hic, beyaz un yerine daha iyi olur herhalde..Marketten kepekli un alip ilk firsatta deneyecegim, ellerinize saglik..