Malzemeler :
2 su bardağı börülce
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
tuz
Süslemek için;
dereotu
pancar turşusu
Yapılışı :
Börülceler bir gece önceden ıslatılıp, ertesi gün tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su eklenip haşlanır. Haşlanan börülcelerin suyu süzülür ve robotta çekilir. Ezilmiş sarımsak, süzme yoğurt, mayonez ve tuz eklenip karıştırılır. Bir tabağa yerleştirilip buzdolabında dinlendirilir. Kalıpla şekil verilip, üzeri dereotu ve pancar turşusuyla süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
8 yorum:
İlk baktığım da pasta zannettim:))
Okadar cici gözüküyorki ellerinize sağlık...
ELİNE SAĞLIK YİNE BEKLERİM
Birselciğim harika bir lezzet ellerine sağlık hemen denencek tariflerime ekliyorum.Kocaman öpüyorum...
Ellerinize saglik deyisik bir tarif yine harika .tam yaz aylarinda yinecek güzek bir besin .
MUTLAKA DENENİLMESİ GEREKEN BİR TARİF NEFİS GÖRÜNÜYOR BEN BÖYLE LEZZETLERİ ÇOK SEVİYORUM ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
börülceye bayılırım hiç böyle denememiştim ellerine sağlık sevgiler
Kuru börülceyi yemek olarak ve tarhana çorbasının içinde kullanırdık ama böylesini hiç bilmiyordum, elinize sağlık. Ben de denemek istiyorum.
yemekdefterim.blogcu
MERHABA Canımcım;
42. Ev sahibemiz olan http://tarifdunyasi.com arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK ENFES OLMUŞ..
Sevgilerimle SEVİL SAHİN
Yorum Gönder