Disable Copy And Past

17 Nisan 2009 Cuma

Çavdar Ekmeği


Malzemeler :
1,5 su bardağı ılık su
1 küp yaş maya (42.gr.)
1 tatlı kaşığı tozşeker
3,5 su bardağı çavdar unu
1 su bardağı beyaz un
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzerine;
beyaz un
Yapılışı :
Maya tozşeker eklenmiş ılık suda eritilir. Çavdar unu, beyaz un ve tuz karıştırılıp, ortası havuz gibi açılır. Ortasına eritilmiş maya ve yağ dökülür. İyice özleşinceye kadar yoğrulur ve ılık bir yerde 30 dakika kadar mayalanması için bekletilir. Tekrar yoğrulup, ikiye bölünerek yuvarlak ekmek şekli verilir. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Üzerine hafifçe beyaz un serpilip, bir bıçağın ucuyla fazla derin olmayan çizikler yapılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirilir. Ekmeğin pişip pişmediğini bıçak batırarak kontrol edebilirsiniz. Bıçak temiz çıkıyorsa ekmek pişmiş demektir.
Afiyet olsun.
Maya

6 yorum:

sevil dedi ki...

ee bunuda yaptın ya kim tutar seni tatlım ellerine saglık cok nefis olmuş...

Unknown dedi ki...

Mübarek harika ellerine sağlık canım kocaman sevgiler..

Ayşegül İlikçi dedi ki...

Misss gibi, tazecik ekmekler...
Harikasın, ellerine sağlık...

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

AYNI HAZIR GİBİ BİR ÇAVDAR EKMEĞİ OLMUŞ...ÇOK GÜZEL OLMUŞ CANIM...ELLERİNE SAĞLIK...GÖRÜNTÜ MÜKEMMEL... GÜZEL BİR HAFTA SONU DİLİYORUM...

rümeysaninrüyasi dedi ki...

ellerine sağlık canım maşallahın var sevgiler hayırlı pazarlar

atesböcegi dedi ki...

maşallah sana canım ellerine sağlık kokusu buram buram ta buraya geldi.sevgiler