Disable Copy And Past

9 Kasım 2010 Salı

Vişne Jöleli Puding


Malzemeler :
1 paket vişne jölesi
1 lt. süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 kahve fincanı toz şeker
1 kutu krema (200ml.)
2 paket vanilya

Yapılışı:
Jöle paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp servis yapılacak bardak veya kaselere paylaştırılır. Oda sıcaklığına gelince donması için buzdolabına kaldırılır.
Bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve vanilya alınıp sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Hafif ılınınca krema eklenip mikser yardımıyla 10 dakika çırpılır ve donmuş jölenin üzerine paylaştırılır. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirilip soğuk olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Mantarlı-Közlenmiş Biberli Yalancı Pizza




Yapılışı daha önce yayınladığım "tavuklu pastırmalı pizza börek" ile aynı; sadece üst malzemesi farklı. Bence tadı süper... birdilimbirtutam Serap arkadaşımızın ev sahibi olduğu "Yalancı Yemekler Etkinliği" ne sevgilerimle birlikte gönderiyor kendisine bol tarifli bir etkinlik diliyorum.


Malzemeler:
2 adet böreklik yufka
2-3 adet kırmızı biber

1 paket kültür mantarı
1 su bardağına yakın rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
1 çay bardağı süt
½ çay bardağı sıvıyağ
½ çay bardağı su
Üzeri İçin;
Yumurta sarısı
Yapılışı:
Mantalar iyice yıkanıp dilimlenir ve limonlu suda haşlanır. Suyu süzülerek dilimlenmiş biberlerle harmalanır, tuzu ayarlanır.

Yuvarlak küçük boy bir fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. İlk yufka kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye yerleştirilir. Su, süt ve sıvıyağ karıştırılır ve fırça yardımıyla yufkanın üstüne sürülür. Kalan yufka küçük parçalara bölünür ve her bir katına bu sos sürülüp tepsiye döşenir. Kenardan sarkan yufkalara da sos sürülüp rulo şeklinde ortaya doğru katlanır ve pizza duvarı olacak şekilde tepsinin kenarlarına yerleştirilir. Kalan sos böreğin üzerine gezdirilir. Hazırlanan mantarlı harç tepsinin ortasına yayılır. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilip kenarlarına yumurta sarısı sürülür. Önceden 180 C’ ye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. İlk sıcaklığı geçince dilimlenerek servis edilir.


Afiyet olsun.

Tavuklu Biber Dolması


Hamaratabla'nın düzenlediği ve sona eren "fırında tavuk yemekleri yarışması" için "ne yapabilirim?" diye düşünürken; İrem'in "dolma yap" önerisiyle bu yemek doğaçlama ortaya çıktı. Ben beğendim, umarım deneyenler de beğenir:))

Malzemeler :
500 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti
1 adet havuç
1 kâse bezelye
7-8 adet sarı ya da kırmızı dolmalık biber (California biberi)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kekik
1 tatlı kaşığı domates salçası
Beşamel Sos İçin;
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2, 5 su bardağı süt
Tuz
Üzeri İçin;
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı :
Havucun kabukları kazınıp yıkanır ve küp şeklinde doğranır. Bezelye ile birlikte haşlanıp suyu süzülür. (Hazır garnitür kullanabilirsiniz) Bir tencereye sıvı yağ alınıp ısıtılır ve tavuk etleri eklenip suyunu çekinceye kadar kavrulur. Haşlanmış bezelye ve havuç eklenip tuzu ayarlanır, baharatlarla tatlandırılır. Ocak kapatılır. Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı margarin eritilir. 2 yemek kaşığı un eklenip, unun rengi hafif dönünceye kadar kavrulur. 2,5 su bardağı süt eklenip hızlıca karıştırılır. Kaynamaya başlayınca tuzu ayarlanır. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır. Tavuklu karışıma eklenip karıştırılır. Dolmalık biberlerin üst kısımları kesilerek kâse şekli verilir. 5 dakika kadar sıcak suda bekletilir. Hazırlanan tavuklu harç biberlere doldurulur. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek bir fırın kabına dizilir. 1 tatlı kaşığı kadar domates salçası sıcak suda inceltilir ve fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 180 °C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

8 Kasım 2010 Pazartesi

Fırında Tavuk Tava


Malzemeler:
500 gr. tavuk göğüs eti
3-4 adet patates
10-12 adet kültür mantarı
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet soğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber
Yapılışı :
Patatesler ve domatesler kabukları soyularak küp şeklinde doğranır. Biberler çekirdek kısımları çıkartılarak kıyılır. Soğan yemeklik doğranır. Sarımsaklar incecik kıyılır. Mantarlar yıkanıp limonla ovulur ve büyüklüklerine göre ikiye ya da dörde bölünür. Bütün malzeme genişçe bir kaba alınıp harmanlanır ve çok az su ilave edilir. Bir fırın tepsisine yayılır üzeri yağlı kâğıt ile kapatılır ve önceden ısıtılmış 180 °C fırında 30 dk. pişirilir. Yağlı kâğıt tepsinin üzerinden alınıp bir süre daha pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Not: Fotoğraftaki bezelyeleri süsleme amaçlı kullandım, merak eden arkadaşlar için açıklama gereği duydum:))

5 Kasım 2010 Cuma

Tavuklu Pastırmalı Pizza Börek


Malzemeler:
2 adet böreklik yufka
350-400 gr minik kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk
3-4 dilim çemensiz pastırma
2-3 kaşık haşlanmış mısır
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
1 su bardağına yakın rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
1 çay bardağı süt
½ çay bardağı sıvıyağ
½ çay bardağı su
Üzeri İçin;
Yumurta sarısı
Yapılışı:
Tereyağı bir tencereye alınıp eritilir. Tavuk etleri eklenir ve suyunu çekinceye kadar kavrulur. Küçük parçalara bölünmüş pastırma da tencereye eklenip karıştırılır. Tuzu ayarlanıp ocağın altı kapatılır. Yuvarlak küçük boy bir fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. İlk yufka kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye yerleştirilir. Su, süt ve sıvıyağ karıştırılır ve fırça yardımıyla yufkanın üstüne sürülür. Kalan yufka küçük parçalara bölünür ve her bir katına bu sos sürülüp tepsiye döşenir. Kenardan sarkan yufkalara da sos sürülüp rulo şeklinde ortaya doğru katlanır ve pizza duvarı olacak şekilde tepsinin kenarlarına yerleştirilir. Kalan sos böreğin üzerine gezdirilir. Hazırlanan tavuklu harç tepsinin ortasına yayılır. Üzerine haşlanmış mısır serpilir ve dilimlenmiş biberler dizilir. Kaşar peyniri rendesi serpilip kenarlarına yumurta sarısı sürülür. Önceden 180 C’ ye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. İlk sıcaklığı geçince dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun.

Meyveli Prenses Tatlısı


Malzemeler :
2 adet şeftali
1 adet muz ya da istenilen meyve çeşitleri

3 yemek kaşığı nişasta
10 yemek kaşığı irmik
5 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker

Tatlı hemen tüketilmeyecekse;
1 paket tart jöle

Yapılışı :
Nişasta, irmik, tozşeker ve süt bir tencereye alınır. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Koyu bir muhallebi kıvamına geldiğinde kalıba dökülür ve soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra üzeri meyve dilimleriyle istenilen şekilde süslenir. Hemen tüketilmeyecekse meyvelerin kararmaması için bir paket tart jöle üzerindeki tarife göre hazırlanıp meyvelerin üzerine gezdirilir. Soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Yalancı Lahana Turşusu

Lahana sarmasından arta kalan lahanaları değerlendirmek için yaptım ve
birdilimbirtutam Serap arkadaşımızın ev sahibi olduğu "Yalancı Yemekler Etkinliği" ne gönderiyorum. Adı yalancı ama yumuşak olduğu için ben gerçeğinden daha çok seviyorum.
Malzemeler:
haşlanmış lahana yaprakları (göbek ve damarlı kısımları tercih edilir.)
ezilmiş sarımsak
kırmızı pulbiber, tuz
sirke
Yapılışı :
Haşlanmış lahana istenilen büyüklükte doğranır. Bir kaba alınarak tuz, ezilmiş sarımsak ve sirke ile harmanlanır. Bir gece dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.

4 Kasım 2010 Perşembe

Gelin Sepeti


Malzemeler :
1 paket milföy hamuru
3 adet havuç
1 su bardağı toz şeker
2-3 yemek kaşığı toz şeker
2-3 yemek kaşığı iri çekilmiş fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım paket kremşanti
Yarım çay bardağı süt

Süslemek için;
Frambuaz, hindistancevizi rendesi

Yapılışı:
Milföy hamurları oda sıcaklığında bekletilerek yumuşatılır. Merdane ile biraz inceltilir.Isıya dayanıklı küçük kaselerin dış kısımları margarin ile yağlanır. Milföy hamuru kaselerin dışına sarılır, fazlalıkları kesilir. Fırında hamurlar kızarana kadar pişirilir, soğumaya bırakılır. Kalıplardan çıkarılır.
Havuçlar rendelenir. Şekerle birlikte tencereye alınır. Orta hararetli ateşte kavrulur. Havuçlar suyunu saldığında fındıklar eklenir. Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilip, tarçın eklenir, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Kase şeklindeki milföy hamurlarının içine hazırlanan havuçlu karışım doldurulur. Kremşanti sütle çırpılarak hazırlanır. Buzdolabında bir süre bekletilip krema pompasına doldurulur ve havuçların üzerine istenilen şekilde sıkılır. Frambuaz ve Hindistancevizi rendesi ile süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

3 Kasım 2010 Çarşamba

Pazılı Milföy Börek








lezzetedairnevarsa arkadaşımda bu şekli görünce çok beğendim. Başka bir tarif için pazı almıştım, bir kısmını hemen börek yaptım ve etkinlik için güloannemutfakta arkadaşıma gönderiyorum.

Malzemeler :

1 paket milföy hamuru

1 demet pazı

2 adet közlenmiş kırmızı biber

1 yemek kaşığı sıvı yağ

tuz, karabiber, kırmızı pulbiber

Üzerine;

yumurta sarısı, isteğe göre yuvarlak dilimlenmiş sucuk

Yapılışı :

Milföy hamurları buzunun çözülmesi için oda sıcaklığında bekletilir.

Pazılar yıkanıp, sıcak suda çok az haşlanır ve yemeklik doğranır. (İsterseniz çiğ halde iken doğrayıp da kavurabilirsiniz) Közlenmiş biberler dilimlenir ve pazılarla birlikte sıvı yağda sote yapılır. Tuz ve baharatlarla tatlandırılıp soğumaya bırakılır.

Milföy hamurları fotoğraftaki gibi kenarlarında kesilir. Ortalarına iç malzeme paylaştırılır. Köşeler ortada toplanarak şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve isteğe göre ortasına sucuk dilimleri yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Muz Jöleli Muhallebi


Malzemeler :
1 kg. süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya

1 paket muz aromalı toz jöle
2 adet muz

Yapılışı :
Un, nişasta, toz şeker ve süt bir tencereye alınıp sürekli karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince vanilya eklenip ocaktan alınır ve kuplara paylaştırılır. Üzerine muz dilimleri yerleştirilir. Toz jöle paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır ve kupların üzerine paylaştırılır. Buzdolabında iyice soğutulup, jöle donunca servis yapılır.

Afiyet olsun.

2 Kasım 2010 Salı

Fındıkzade Tatlısı

Lezzet Dergisi'nin tatlılar ekinden denediğim bir tarif. "Olur mu, olmaz mı?" derken bir anda yapmaya karar verdim ve misafirlerim tarafından çok beğenildi. Evde galeta unu az kaldığı için ben biraz normal un ekledim ve yine evde 3 yumurta kaldığı için 4 yerine 3 yumurta kullandım; sonuç harikaydı.

Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ayçiçek yağı

Şerbeti;
1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
birkaç damla limon suyu

Üzerine;
1 paket toz kremşanti
1 su bardağı soğuk süt

Süslemek için;
iri çekilmiş fındık, nane yaprağı

Yapılışı :
Yumurtalar ve toz şeker derin bir kaba kırılarak mikser yardımıyla çırpılır; sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Sonra hindistancevizi, toz fındık, galeta unu, kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır. Yağlanmış fırın kabına dökülerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
Toz şeker ve su bir tencereye alınıp 10 dakika kadar kaynatılır. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
Kremşanti soğuk sütle çırpılarak hazırlanır. Şerbetini çeken tatlının üzeri kremşanti ile kaplanır. Dilimlenen tatlı; fındık ve nane yaprağı ile süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

1 Kasım 2010 Pazartesi

Çikolatalı-Kahveli-Muzlu Pasta

Gideceğimiz bir davete; son anda karar verip evdeki malzemelerle kısa sürede yaptığım bir pasta.


Malzemeler :
1 adet hazır kakolu pandispanya
1 paket Dr. Oetker kakaolu pasta kreması
1,5 su bardağı +1/2 su bardağı süt
50 gr. yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı toz şeker
Arasına;
muz, damla çikolata
Üzerine;
kakao ve istenilen süsleme malzemeleri
Yapılışı :
Yumuşak margarin mikser ile 1 dakika kadar çırpılır. Pasta kreması ve 1,5 su bardağı soğuk süt eklenip 4-5 dakika daha çırpılır.
Yarım su bardağı süte granül kahve ve şeker eklenip eriyinceye kadar karıştırılır.
Pandispanya katları kahveli sütle ıslatılır. Pandispanyanın birinci katı pasta tabağına yerleştirilir, üzerine kremadan sürülür. Dilimlenmiş muzlar dizilip, damla çikolata serpilir. Diğer pandispanya katı üzerine kapatılır; kalan krema ile üzeri ve yanları düzgünce sıvanır. Son olarak üzerine kakao elenip; istenilen şekilde süslenir. Buzdolabında bir gece dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.

28 Ekim 2010 Perşembe

Limonlu-Hindistancevizli İrmik Tatlısı

Malzemeler :
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 yemek kaşığı yumuşak margarin
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
4 yemek kaşığı Hindistancevizi
1 paket vanilya

Üzerine;
1 paket hazır çikolata sos

Yapılışı :
Bir tencereye toz şeker ve irmik alınır, süt ve limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca margarin, Hindistancevizi ve vanilya eklenir. Koyu bir muhallebi kıvamına gelince tencere ocaktan alınır. Kalıba ya da kalıplara dökülür, kaşıkla üzeri düzeltilir, soğumaya bırakılır. Çikolata sos paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp soğutulur. Tatlının üzerine gezdirilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

27 Ekim 2010 Çarşamba

Yalancı Talaş Böreği (Tavuklu)




Bu tarifi birdilimbirtutam Serap arkadaşımızın ev sahibi olduğu "Yalancı Yemekler Etkinliği" için hazırlamıştım; aynı zamanda da "Milföyle Yapılan Tarifler" etkinliği için güloannemutfakta arkadaşımıza gönderiyorum. Her iki arkadaşıma da bol katılımlı, güzel bir etkinlik diliyorum.


Malzemeler :

1 paket milföy hamuru

500 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk eti

1 kase bezelye

1 adet havuç

1 adet domates

1 tatlı kaşığı domates salçası

tuz, karabiber, kekik, vb.

1,5 yemek kaşığı sıvı yağ


Üzerine;

yumurta sarısı, çörek otu


Yapılışı :

Milföy hamurları oda sıcaklığında buzunun çözülmesi için bekletilir.

Havuç kabukları kazınıp küp şeklinde doğranır; bezelyelerle birlikte yumuşayıncaya kadar haşlanır.

Bir tencereye sıvı yağ alınıp ısıtılır; tavuk etleri eklenip suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Kabukları soyularak küp şeklinde doğranmış domates eklenip, karıştırılır. Salça ve haşlanmış sebzeler eklenir, biraz pişirilir. Tuz ve istenilen baharatlarla tatlandırılıp ocak kapatılır ve soğumaya bırakılır.

Buzu çözülen milföy hamurlarının ortasına 1 yemek kaşığı kadar hazırlanan tavuklu harçtan yerleştirilir. Bohça şeklinde kapatılıp; kapatılan kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Bütün hamurlara aynı işlem uygulanır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp; çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

26 Ekim 2010 Salı

Çikolata Soslu Armut Tatlısı

Hamaratabla'nın düzenlediği yarışmaya gönderdiğim tariflerden biri daha... Tarifi buradan alıp biraz değişiklik yapmıştım.

Malzemeler :
4 adet milföy hamuru
4 adet armut
4 tatlı kaşığı toz şeker + 4 tatlı kaşığı toz şeker daha
4 çay kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
File badem
½ paket hazır çikolatalı sos

Yapılışı :
Armutların alt tarafından oyularak çekirdek kısımları çıkarılır. Her birinin içine birer tatlı kaşığı şeker doldurulur. İsteğe göre ceviz ya da badem de doldurulabilir. Oda ısısında çözülmüş milföy hamurları merdane yardımıyla biraz genişletilir. Armutlar milföy hamurunun üzerine oturtulur ve milföy ile kaplanır. Uçları kürdan ile tutturulur. Fırın kabına dizilir, üstlerine birer kaşık şeker serpilip, tereyağı yerleştirilir. File badem serpilip hamurlara yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Çikolata sos paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp soğutulur. Fırından çıkan armutların üzerine gezdirilip ılık olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

25 Ekim 2010 Pazartesi

Nohutlu Tavuk Çorbası



Malzemeler :
1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı yoğurt
2-3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1/2 limonun suyu
2 diş ezilmiş sarımsak
tuz
Üzerine:
1,5 yemek kaşığı tereyağı
pulbiber, nane
Yapılışı :
Kemikli tavuk göğsü yıkanıp bir tencereye alınır. Yeterince soğuk su eklenerek haşlanır. Tavuk etleri kemiklerinden sıyrılarak didiklenir. Suyu süzgeçten geçirilerek başka bir tencereye alınır. Haşlanmış nohut, didiklenmiş tavuk eti ve ezilmiş sarımsak eklenerek kaynamaya bırakılır. Un, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyu bir kapta iyice karıştırılır. Kaynayan tavuk suyundan 1-2 kepçe yoğurtlu karışıma eklenip karıştırılır. Yoğurtlu karışım kaynayan tencereye eklenir. Kaynamaya başladıktan sonra un kokusu gidinceye kadar pişirilir. Bir tavada tereyağı eritilip, nane ve pul biber kızdırılır. Çorbaya eklenip, tuzu ayarlanarak ocak kapatılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

22 Ekim 2010 Cuma

Kivili Puding


Malzemeler :
2,5 su bardağı süt
½ su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 adet kivi
1 adet kivi (süsleme için)
1 paket Yeşil elma-Kivili jöle
Yapılışı :
Yeşil elma-kivili jöle paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır, kuplara ya da kalıba boşaltılır. İçine kivi dilimleri atılır. Donması için bekletilir. Süt ve toz şeker karıştırılarak kaynatılır. Nişasta az miktarda su ile açılır ve kaynayan süte eklenir. Kiviler incecik kıyılıp pudinge eklenir. Donmuş jölenin üzerine dökülür. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılarak 30 dakika dinlendirilir. İstenilen şekilde süslenip soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Mevlevi Tatlısı


Malzemeler:
Yarım kilo hurma
1 kahve fincanı çekirdeksiz üzüm
1 kahve fincanı iri dövülmüş ceviz
toz karanfil
tarçın
hindistan cevizi
2 çorba kaşığı tahin
Yapılışı :
Hurmaların bir kenarını kesilip , çekirdekleri çıkarılır. Hurmalar,cevizi ve üzümü ile birlikte robotta çekilir. Toz karanfil ve tarçın eklenip iyice karıştırılır. Yuvarlak şekiller verilip, hindistan cevizine bulanır. Dışları iri çekilmiş ceviz ya da badem yapıştırılarak süslenir ve servis yapılır.

Afiyet olsun.