Disable Copy And Past

7 Mayıs 2010 Cuma

Kurutulmuş Vişneli-Fıstıklı Kek (P.D.Ç.S.E. 59)

Tarifimi "Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği" 59. ev sahibesi mutfaktansesler (Gülsüm) arkadaşımıza gönderiyor ve nazik daveti için kendisine çok teşekkür ediyorum.

Malzemeler :
4 adet oda sıcaklığında yumurta
125 gr. Eritilip soğutulmuş margarin (1/2 su bardağı sıvıyağ)
1,5 su bardağı toz şeker
½ su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı (tepeleme) kakao
2 su bardağı un
1 su bardağı kurutulmuş vişne (taze vişne de olabilir)
2 kahve fincanı bütün Antepfıstığı

Üzerine;
½ su bardağı çekirdeği çıkarılmış taze vişne
1 su bardağı su
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı (silme) nişasta

Yapılışı :
Ön hazırlık olarak kurutulmuş vişneler sıcak suda bir süre bekletilip, çekirdekleri çıkartılır. Margarin küçük bir tencerede eritilip soğumaya bırakılır.
Toz şeker ve yumurtalar çukur bir kaba alınarak köpürünceye kadar çırpılır. Eritilip soğutulmuş margarin (sıvıyağ), süt eklenerek çırpmaya devam edilir. Vanilya ve kakao eklenip karıştırılır. Kabartma tozu ve un birlikte elenerek karışıma eklenir, iyice karıştırılır. Bütün antepfıstığı ve ayıklanmış vişneler de eklenip hamurun içinde homojen şekilde dağılacak şekilde karıştırılır. Hazırlanan hamur margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülür. 160 dereceli fırında 35-40 dakika pişirilir. Kekin pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir; kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Kek soğuyunca ters çevrilerek kalıptan çıkarılır.

Bir tencereye su, nişasta ve şeker alınıp karıştırılır, taze çekirdeksiz vişneler eklenir. Tencere ocağa oturtulur. Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocak kapatılır ve blender yardımıyla vişneler püre haline getirilir. Hazırlanan vişne püresi kekin üzerine yayılır, istenilen malzemelerle süslenir. Dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

5 Mayıs 2010 Çarşamba

4 Mayıs 2010 Salı

Yoğurtlu Patates Yahnisi


Malzemeler :
400 gr. kuşbaşı et
4-5 adet patates
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurta sarısı
2 silme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
haspir (Ben bulamadığım için nane kullandım.)

Yapılışı :
Etler düdüklü tencereye alınıp kendi suyunu çekinceye kadar kavrulur üzerine yeterince su konularak yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Yoğurt ekleneceği için su miktarı fazla olmasın.) Patetesler soyulup küp şeklinde doğranır ve haşlanmış nohutla birlikte tencereye eklenir. Patatesler de yumuşadıktan sonra çukur bir kaba yoğurt, yumurta sarısı ve un alınıp karıştırılır.
Tencereden bir kepçe su alınıp yoğurda karıştırılır. Sonra yavaş yavaş ve sürekli karıştırılarak karışım tencereye dökülür. 2-3 Dakika kadar kaynatılıp ocak kapatılır ve tuzu ayarlanır. Tereyağı bir tavaya alınıp eritilir; içine haspir (nane) eklenip karıştırılır ve yemeğin üzerine gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

Kuru Fasulye Piyazı

Tarif vermeye gerek yok ama yine de yazıyorum.

Malzemeler :
1 su bardağı kuru fasulye
2 adet havuç
1-2 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
2 adet yeşil biber
tuz, sumak, kırmızı pulbiber
zeytinyağı
limon suyu

Yapılışı :
Kurufasulyeler bir gece önceden ılık tuzlu suya konularak bekletilir. Bekletme suyu dökülerek bir tencereye alınır ve üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyu süzülerek soğumaya bırakılır. Havuçlar temizlenip rendelenir. Soğan yarım ay şeklinde doğranır. (İsteğe göre üzerine tuz serpilip biraz elle ovulabilir.) Biber ve maynadoz ince kıyılır. Bütün malzeme bir kaba alınıp harmanlanır. Tuz, sumak ve pul biberle tatlandırılır. Bol limon suyu ve zeytinyağı dökülerek servis yapılır. (İsteğe göre haşlanmış yumurta da eklenebilir, ben sevmediğim için kullanmadım.)

Afiyet olsun.

Etli Kuskus


Sevgili Aybike 'de görüp denediğim bir tarif.

Malzemeler :
1 su bardağı kuskus
2 su bardağı su veya et suyu
1 küçük kuru soğan
2 küçük domates
300 gr. kuşbaşı et
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ + 1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kasığı salça

Yapılışı :
Kusbaşı etler cok az bir su ile yumuşayana dek pisirilir. (Düdüklü tencerede pişirdim.) Sıvıyağ ve tereyağı tencereye alınıp ısıtılır. Yemeklik doğranmış soğan kavrulur; etler suları süzülerek tencereye alınır ve kavurmaya devam edilir. Tuz ve karabiberle tatlandırılır. Kabukları soyularak küp şeklinde doğranan domatesler eklenip bir süre pişirilir. Salça ve kuskus eklenip bir süre karıştırılır. Et suyu veya su eklenir; (eti haşladığım suyu kullandım.)kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ocak kapatılıp; bir süre demlendirildikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun.

3 Mayıs 2010 Pazartesi

Sosisli-Sucuklu ve Mantarlı-Zeytinli Pizza



Malzemeler:
Hamur için;
1 su bardağı ılık süt+ su karışımı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
aldığı kadar un
Sos için;
2 adet domates
2 diş sarımsak
tuz, kekik
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
2-3 yemek kaşığı ketçap
Üzerine;
sucuk, sosis, domates, çarliston biber, konserve mısır, kaşar peyniri ya da;
mantar, biberli yeşil zeytin, konserve mısır, közlenmiş kırmızı biber, kaşar payniri
Yapılışı :
Yoğurma kabına 2,5-3 su bardağı un alınır; toz şeker, tuz ve insant maya eklenip karıştırılır. Yumurta sıvı yağ ve ılık süt eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Gerektiğinde un eklenir. Hamur üzeri örtülerek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Bu arada sosu ve üst malzemeleri hazırlanır.
Domates rendelenip, sarımsaklar ezilir. Sıvı yağ, kekik, tuz ve ketçap eklenip karıştırılır.
Mantarlar yıkanıp, limonlu suda çok az haşlanır. (Ben konserve mantar kullandım.) Pizzanın üzerine konulacak malzemeler dilimlenir, kaşar peyniri rendelenir.
Mayalanan hamurdan parçalar kopartılıp, istenilen büyüklükte merdane ile açılır. (Ben büyük boy 2 adet pizza yaptım.) Üzerine sos sürülür. İsteğe göre sosisli-sucuklu ya da mantarlı-zeytinli üst malzemesi dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir süre pişirilir. Son olarak üzerlerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek, kaşar eriyinceye kadar fırında tutulur. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

30 Nisan 2010 Cuma

Meyveli Pasta




Bu pastayı kızımın isteği ve fikirlerine göre yaptım. Şımartan Meyveli Tatlar Etkinliği için sevgili Deniz' e gönderiyor, kendisine bol tarifli bir etkinlik diliyorum.


Malzemeler :

1 adet hazır pandispanya

1 paket hazır vanilyalı pasta kreması (Dr. Oetker)

1,5 su bardağı süt

50 gr. yumuşak margarin

1 paket tart jöle

2 yemek kaşığı toz şeker

2,5 çay bardağı su


Üzerine ve arasına;

muz, kivi, çilek, frambuaz, vb.


Keki ıslatmak için;

1 çay bardağı süt


Yapılışı :

Ön hazırlık olarak meyveler yıkanıp istenilen şekilde dilimlenir.

50 gr. yumuşak margarin (Becel kullandım.) mikser yardımıyla çırpılır. Hazır pasta kreması ve 1,5 su bardağı soğuk süt eklenip 4-5 dakika çırpılır. Pandispanya katları soğuk sütle ıslatılır. Birinci pandispanya katının üzerine hazırlanan kremadan sürülür, dilimlenmiş muzlar dizilir. Diğer pandispanya katı üzerine kapatılır. Kalan krema ile üzeri düzgünce sıvanır. İstenilen meyvelerle ve krema ile pastanın üzeri süslenir.

1 paket tart jöle ve toz şeker karıştırılıp üzerine su eklenir. Kaynamaya başlayınca 1 dakika kadar ocakta tutulur ve karıştırılarak 1 dakikaya yakın bir zaman soğutulur. Pastanın ortasından başlayarak meyvelerin üzerine gezdirilir. Pasta buzdolabında bir gece dinlendirilip servis yapılır.


Afiyet olsun.





Sebzeli Soğan Mıhlama

Pazı saplarını değerlendirmek için yaptığım bir tarif.

Malzemeler :
5-6 adet kuru soğan
1 demet pazının ayıklanmış sapları
2 adet domates
1-2 adet sivribiber
150-200 gr. kıyma
1 tatlı kaşığı salça
2-3 adet yumurta
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
Yapılışı :
Kıyma ve sıvıyağ bir tencereye alınarak kavrulur. Kıyma suyunu çekince oldukça iri doğranmış soğanlar da eklenip kavurmaya devam edilir. Doğranmış pazı sapları ve yeşil biber eklenip, tencerenin kapağı kapatılır ve sebzeler kendi suyuyla pişmeye bırakılır. Kabukları soyularak doğranmış domatesler de tencereye ilave edilir ve domatesler erimeye başlayıncaya kadar pişirilir. Tuzu ayarlanır, salça ve yerektiği kadar su eklenip kaynamaya bırakılır. Son olarak üzerine yumurtalar kırılır ve yumurtalar pişince sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Çiriş Otu

Malzemeler :
500 gr. çiriş otu
1 adet havuç
1 çay bardağına yakın zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı pirinç
2 tatlı kaşığı tozşeker
tuz

Yapılışı :
Havuçlar temizlenip verev şekilde doğranır. Çiriş otları bol suda yıkanıp irice doğranır. Zeytinyağı ve havuçlar tencereye alınıp kavrulur. Çiriş otları da eklenip, otların rengi dönünceye kadar kavrulur, tencereye yeterince su eklenir. Toz şeker ve tuz eklenip karıştırılır. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinçler serpilip, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuk olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

29 Nisan 2010 Perşembe

Actifry ile Çin Usulü Tavuk

Malzemeler :
500 gr. jülyen usulü doğranmış tavuk
1 adet havuç (jülyen usulü doğranmış)
1 kase soya filizi
1 su bardağı limonlu suda haşlanmış ve dilimlenmiş mantar
1 actifry kaşığı sıvı yağ
2 actirfy kaşığı sıya sosu
tuz

Yapılışı :
Actifry 2 dakikaya ayarlanıp ısıtılır. Tuz hariç bütün malzeme pişirme haznesine doldurulup zaman ayarlayıcı 20 dakikaya ayarlanır. Süre sonunda tuz eklenip 2-3 dakika daha pişirilir.

Afiyet olsun.

Patlıcan Köftesi

"Sefarad Yemekleri" kitabından denediğim bir tarif.

Malzemeler :
1 kg. bostan patlıcanı
250 gr. kıyma
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
tuz
Kızartmak için;
3-4 yemek kaşığı un
2-3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı :
Patlıcanlar közlenir, kabukları ayıklanır, yıkanır ve süzgeçte süzülür. Suları iyice sıkılmış patlıcanlar mutfak robotunda çekilir. Patlıcanlara tuz, kıyma, un ve 1 yumurta eklenip yoğrulur. Köfte şekli verilip un ve yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır.
Afiyet olsun.

Kıymalı Semizotu


Malzemeler :
1 demet semizotu
150-200 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı pirinç
tuz
Yapılışı :
Semizotları suda bekletilip, iyice yıkanır. Suları süzülerek doğranır. Yemeklik doğranmış soğan sıvıyağda pembeleştirilir. Kıyma eklenip suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Kabukları soyularak küp doğranmış domatesler eklenip bir süre karıştırılarak pişirilir. Doğranmış semizotları da tencereye eklenip rengi dönünceye kadar kavrulur. Yeteri kadar su ve tuz eklenir. Yıkanmış pirinçler yemeğin üzerine serpilir ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tercihe göre sarımsaklı ya da sade yoğurtla servis yapılır.
Afiyet olsun.

28 Nisan 2010 Çarşamba

Sinangil İnovasyon Çağrısı

"Gıda alanında yaptığı atılımlar ile kurulduğu günden bu yana yenilikçi çalışmaları ile dikkat çeken Sinangil, projeleri arasına bir yenisini daha eklemek için çalışmalarına devam etmektedir. Bu çalışmaların ışığında, son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız “inovasyon” (yenilikçilik, yenileşim) kavramını daha farklı alanlara taşımak amacıyla siz dostlarımızın fikirlerine başvurmak istiyoruz. Bu bağlamda www.acikinovasyon.com internet sitesi aracılığıyla inovatif fikirler arayan Sinangil, ödüllü olan bu yarışma sonucunda bu yenilikçi fikirleri hayata geçirmek için çalışmalarına başlayacaktır. Amacımız, Sinangil kalitesini siz dostlarımıza daha etkin bir şekilde ulaştırmak ve henüz Sinangil ile tanışmayan müstakbel dostlarımız ile tanışmaktır. "

26 Nisan 2010 Pazartesi

Bademli-Tahinli Kurabiye


Malzemeler :
200 gr. tereyağı
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı çekilmiş badem
1 adet yumurta (Sarısı içine, beyazı üzerine)
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Üzerine;
yeterince badem
Yapılışı :
Pudra şekeri ve tahin iyice karıştırılır. Üzerine yumuşak tereyağı, 1 yumurtanın sarısı, vanilya, çekilmiş badem ve un eklenip yoğrulur. (Biraz dağınık bir hamur oluyor.) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır. Yumurta akına batırılıp üzerlerine birer adet badem yerleştirilip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.

22 Nisan 2010 Perşembe

Muzlu Milföy Katları


Bu pratik ikramları Şımartan Meyveli Tatlar Etkinliği için sevgili Deniz' e gönderiyor, kendisine bol tarifli bir etkinlik diliyorum.

Malzemeler :
10 adet milföy hamuru
1-2 adet muz
1 paket dolgu kreması (Dr. Oetker)
3 çay bardağı süt
Üzerine;
pudra şekeri
toz antepfıstığı
Yapılışı :
Milföy hamurlarının buzu oda sıcaklığında bekletilerek çözdürülür. Milföy kareleri ortadan ikiye kesilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine tekrar yağlı kağıt serilip aynı büyüklükteki bir başka fırın tepsisi üzerine oturtulur. (Milföylerin kabarmaması için.) 170 dedece fırında bir süre bu şekilde pişirilip, üzerindeki tepsi ve yağlı kağıt alınır ve hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Süt çukur bir kaba alınır, üzerine dolgu kreması poşeti boşaltılır ve mikser yardımıyla 1 dakika kadar çırpılır.
Soğuyan milföylerden birinin üzerine krama sürülüp, muz dilimleri yerleştirilir; sonra bir kat daha krema ve muz yerleştirdikten sonra üçüncü milföy yerleştirilir, krema sürülmez. Bütün milföyler bu şekilde hazırlandıktan sonra üzerlerine bolca pudra şekeri elenir ve toz antepfıstığı serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

21 Nisan 2010 Çarşamba

Çiriş Otlu Üçgen Börek






Aşağıdaki Çiriş fotoğrafı alıntıdır, ben pişirmeden önce fotoğraf çekmeyi unutmuşum. Bu otu tanımayanlara fikir vermek amacıyla paylaşıyorum.

Çiriş, dağ pırasası, kiriş, sarı zambak, yabani pırasa... gibi yöresel isimlerle bilinen ve Erzurum, Sivas, Osmaniye, Bingöl bölgelerinde yetişen bir ot türüdür. Pırasaya benzer sarımsı çiçekli otsu bir bitki. Pazarda hep görüyordum ama ilk defa bu sene alıp denedim. Tadı ıspanakla pırasa arasında.
Malzemeler :

3 adet böreklik yufka

1/2 su bardağı sıvıyağ

1/2 su bardağı süt

1/2 su bardağı su


İç malzemesi;

500 gr. çiriş otu

400 gr. kültür mantarı

2 adet közlenmiş kırmızı biber

2 adet sosis (Olmasa da olur, evde bekleyen sosisleri değerlendirmek için ekledim.)

1 adet kuru soğan

sıvıyağ

tuz, karabiber, kırmızı pulbiber


Üzerine;

yumurta sarısı


Yapılışı :

Çiriş otları ayıklanıp, iyice yıkanır. İrice doğranıp bir süre haşlanır. Soğuk sudan geçirilir, suyu süzülerek elde sıkılır. Mantarlar yıkanıp dilimlenir ve limonlu suda haşlanır. Kuru soğan yemeklik doğranıp, sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Mantarlar ve çiriş otu eklenerek kavurmaya devam edilir. Közlenmiş biber de doğranıp kavrulan sebzelere eklenir. Tuzu ve baharatları ayarlanıp, karıştırılır ve soğumaya bırakılır.

Sıvıyağ, süt ve su karıştırılarak böreğin sosu hazırlanır.

Yufkalar temiz bir zemine serilir, dört parmak genişliğine şeritler halinde kesilir. Her bir yufka parçasının üzerine fırça yardımıyla sos sürülür. Bir ucuna iç harcından bolca yerleştirilip üçgen şeklinde şeridin sonuna kadar katlanır. Bütün yufkalar bu şekilde hazırlanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine önce sos sonra yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.


Afiyet olsun.





20 Nisan 2010 Salı

Carte d’Or Dondurmalı Workshop Buluşması


Sevgili Aylin Hanım 'ın nazik davetiyle Cumartesi günü, yiyecek içecek dünyasındaki profesyenellerin buluşma noktası olan CHEF'INN de blogcu arkadaşlarla Carte d’Or Dondurmalı Workshop etkinliği için bir araya geldik. Aylin Hanım 'a ve organizasyonda emeği geçen herkese tekrar çok teşekkür ediyorum, harika bir gündü.


Carte d'Or 'un ürün müdürü Sevgili Nihan Kayı firma hakkında ve etkinlik programı ile ilgili bilgiler verdi.
Profesyonel fotoğrafçı olan Muhittin Tüylüce'den fotoğraf çekme tekniklerini öğrendik.

Türkiye çapındaki üçüncü Gastronomi Kütüphanesi olan CHEF'INN kütüphanesini gezdik. Ben de bir kütüphaneci olduğum için oldukça ilgimi çekti.


Etkinliğe katılan mutfak dostları ile terasta bir hatıra... Sayfalarının hayranlıkla takip ettiğim arkadaşları yakından tanıma fırsatı bulduğum için çok mutluyum. Umarım daha uzun sohbetler edebileceğimiz başka etkinliklerde görüşebiliriz.


Unilever Food Solutions Türkiye Invasyon Şefi Uğur Volkan Uysal'dan ''Dondurma Sunum Teknikleri ''öğrendik ve birlikte sunumlar hazırladık. Yaptığımız çalışmalar bir yıl süreyle http://dondurmaliblog.blogspot.com/ 'da yayınlanacak.
Sunum hazırlarken "vanilyalı dondurma" ve "fıstıklı dondurma" isimleri ile iki grup halinde çalıştık. Herkese içinde malzeme listesi olan zarflar verildi. Özellikle tarif vermeyip, bizi hayalgücümüzle başbaşa bıraktılar.
Benim listemde;
şeftali kompostosu
şeftali likörü
limon
adaçayı yaprağı
şeker
Carte d'or Şeftali Ziyafeti dondurma vardı.
Listeyi görünce "Eyvah, ben bunlarla ne yapacağım" dedim, bir taraftan düşünürken, bir taraftan da malzemeleri toparlamaya çalıştım. Sonra şefimiz listeme baktı ve "Çok güzel, sizinle flambe yapacağız" dedi. "Çok güzel şefim de flambe nasıl yapılır?" Yüzümdeki paniği görünce "Merak etmeyin, birlikte yapacağız. Önce bir tava bulalım" dedi ve başladık flambe yapmaya. Flambe "aydınlatma, alevlendirme" demekmiş, öğrendim. Şefimizin büyük yardımlarıyla bir sunum hazırlamaya çalıştım ve fotoğraf çekimi için Muhittin Bey' e götürdüm. O sırada kızım huysuzluk yapmaya başlayınca panikden kendi sunumumun fotoğrafını çekemedim. Diğer sunumlarla birlikte buradan göreceğiz.
Bu keyifli günün sonunda sürpriz hediyelerimizi aldık ve evin yolunu tuttuk. Hediye paketinden çıkan dondurmalardan biri sunum hazırladığım "Şeftali ziyafeti" idi, hemen tadına baktım ve bayıldım. Bu yaz dolabımdan eksik olmayacak.

19 Nisan 2010 Pazartesi

Bademli-Kuru Üzümlü Biscotti

Tarifini sevgili Damaktadı Gül'den aldım, evdeki malzemeden kaynaklanan sebeplerle biraz değişiklik yaptım. Orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz.

Malzemeler
100 gr. oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
minicik tuz
2 yumurta
100 gr. tuzsuz badem
1,5 kahve fincanı kuru üzüm
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
3-4 yemek kaşığı mısır unu
aldığı kadar un
Yapılışı :
Şeker, tereyağ, tuz, vanilya, portakal kabuğu rendesi geniş bir kaba alınarak mikser yardımıyla çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenir ve çırpmaya devam edilir. Mısır unu ve aldığı kadar beyaz un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Bademler ve üzümler eklenip hamura iyice yedirilir.Hamur 2 ya da 3 parçaya ayrılır. Kalınca rulo yapılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirilir.
Soğuyan rulolar 1 parmak genişliğinde keskin bıçakla kesilir.Her bir parça tepsiye dizilip tekrar 15 dk. kadar fırınlanır. Soğuyunca servis yapılır.
Bekledikçe tadı daha da güzel oluyor, kapalı kapta uzun süre tazeliğini koruyor.
Afiyet olsun.