Disable Copy And Past

5 Kasım 2010 Cuma

Meyveli Prenses Tatlısı


Malzemeler :
2 adet şeftali
1 adet muz ya da istenilen meyve çeşitleri

3 yemek kaşığı nişasta
10 yemek kaşığı irmik
5 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker

Tatlı hemen tüketilmeyecekse;
1 paket tart jöle

Yapılışı :
Nişasta, irmik, tozşeker ve süt bir tencereye alınır. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Koyu bir muhallebi kıvamına geldiğinde kalıba dökülür ve soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra üzeri meyve dilimleriyle istenilen şekilde süslenir. Hemen tüketilmeyecekse meyvelerin kararmaması için bir paket tart jöle üzerindeki tarife göre hazırlanıp meyvelerin üzerine gezdirilir. Soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Yalancı Lahana Turşusu

Lahana sarmasından arta kalan lahanaları değerlendirmek için yaptım ve
birdilimbirtutam Serap arkadaşımızın ev sahibi olduğu "Yalancı Yemekler Etkinliği" ne gönderiyorum. Adı yalancı ama yumuşak olduğu için ben gerçeğinden daha çok seviyorum.
Malzemeler:
haşlanmış lahana yaprakları (göbek ve damarlı kısımları tercih edilir.)
ezilmiş sarımsak
kırmızı pulbiber, tuz
sirke
Yapılışı :
Haşlanmış lahana istenilen büyüklükte doğranır. Bir kaba alınarak tuz, ezilmiş sarımsak ve sirke ile harmanlanır. Bir gece dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.

4 Kasım 2010 Perşembe

Gelin Sepeti


Malzemeler :
1 paket milföy hamuru
3 adet havuç
1 su bardağı toz şeker
2-3 yemek kaşığı toz şeker
2-3 yemek kaşığı iri çekilmiş fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım paket kremşanti
Yarım çay bardağı süt

Süslemek için;
Frambuaz, hindistancevizi rendesi

Yapılışı:
Milföy hamurları oda sıcaklığında bekletilerek yumuşatılır. Merdane ile biraz inceltilir.Isıya dayanıklı küçük kaselerin dış kısımları margarin ile yağlanır. Milföy hamuru kaselerin dışına sarılır, fazlalıkları kesilir. Fırında hamurlar kızarana kadar pişirilir, soğumaya bırakılır. Kalıplardan çıkarılır.
Havuçlar rendelenir. Şekerle birlikte tencereye alınır. Orta hararetli ateşte kavrulur. Havuçlar suyunu saldığında fındıklar eklenir. Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilip, tarçın eklenir, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Kase şeklindeki milföy hamurlarının içine hazırlanan havuçlu karışım doldurulur. Kremşanti sütle çırpılarak hazırlanır. Buzdolabında bir süre bekletilip krema pompasına doldurulur ve havuçların üzerine istenilen şekilde sıkılır. Frambuaz ve Hindistancevizi rendesi ile süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

3 Kasım 2010 Çarşamba

Pazılı Milföy Börek








lezzetedairnevarsa arkadaşımda bu şekli görünce çok beğendim. Başka bir tarif için pazı almıştım, bir kısmını hemen börek yaptım ve etkinlik için güloannemutfakta arkadaşıma gönderiyorum.

Malzemeler :

1 paket milföy hamuru

1 demet pazı

2 adet közlenmiş kırmızı biber

1 yemek kaşığı sıvı yağ

tuz, karabiber, kırmızı pulbiber

Üzerine;

yumurta sarısı, isteğe göre yuvarlak dilimlenmiş sucuk

Yapılışı :

Milföy hamurları buzunun çözülmesi için oda sıcaklığında bekletilir.

Pazılar yıkanıp, sıcak suda çok az haşlanır ve yemeklik doğranır. (İsterseniz çiğ halde iken doğrayıp da kavurabilirsiniz) Közlenmiş biberler dilimlenir ve pazılarla birlikte sıvı yağda sote yapılır. Tuz ve baharatlarla tatlandırılıp soğumaya bırakılır.

Milföy hamurları fotoğraftaki gibi kenarlarında kesilir. Ortalarına iç malzeme paylaştırılır. Köşeler ortada toplanarak şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve isteğe göre ortasına sucuk dilimleri yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Muz Jöleli Muhallebi


Malzemeler :
1 kg. süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya

1 paket muz aromalı toz jöle
2 adet muz

Yapılışı :
Un, nişasta, toz şeker ve süt bir tencereye alınıp sürekli karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince vanilya eklenip ocaktan alınır ve kuplara paylaştırılır. Üzerine muz dilimleri yerleştirilir. Toz jöle paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır ve kupların üzerine paylaştırılır. Buzdolabında iyice soğutulup, jöle donunca servis yapılır.

Afiyet olsun.

2 Kasım 2010 Salı

Fındıkzade Tatlısı

Lezzet Dergisi'nin tatlılar ekinden denediğim bir tarif. "Olur mu, olmaz mı?" derken bir anda yapmaya karar verdim ve misafirlerim tarafından çok beğenildi. Evde galeta unu az kaldığı için ben biraz normal un ekledim ve yine evde 3 yumurta kaldığı için 4 yerine 3 yumurta kullandım; sonuç harikaydı.

Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ayçiçek yağı

Şerbeti;
1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
birkaç damla limon suyu

Üzerine;
1 paket toz kremşanti
1 su bardağı soğuk süt

Süslemek için;
iri çekilmiş fındık, nane yaprağı

Yapılışı :
Yumurtalar ve toz şeker derin bir kaba kırılarak mikser yardımıyla çırpılır; sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Sonra hindistancevizi, toz fındık, galeta unu, kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır. Yağlanmış fırın kabına dökülerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
Toz şeker ve su bir tencereye alınıp 10 dakika kadar kaynatılır. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
Kremşanti soğuk sütle çırpılarak hazırlanır. Şerbetini çeken tatlının üzeri kremşanti ile kaplanır. Dilimlenen tatlı; fındık ve nane yaprağı ile süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

1 Kasım 2010 Pazartesi

Çikolatalı-Kahveli-Muzlu Pasta

Gideceğimiz bir davete; son anda karar verip evdeki malzemelerle kısa sürede yaptığım bir pasta.


Malzemeler :
1 adet hazır kakolu pandispanya
1 paket Dr. Oetker kakaolu pasta kreması
1,5 su bardağı +1/2 su bardağı süt
50 gr. yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı toz şeker
Arasına;
muz, damla çikolata
Üzerine;
kakao ve istenilen süsleme malzemeleri
Yapılışı :
Yumuşak margarin mikser ile 1 dakika kadar çırpılır. Pasta kreması ve 1,5 su bardağı soğuk süt eklenip 4-5 dakika daha çırpılır.
Yarım su bardağı süte granül kahve ve şeker eklenip eriyinceye kadar karıştırılır.
Pandispanya katları kahveli sütle ıslatılır. Pandispanyanın birinci katı pasta tabağına yerleştirilir, üzerine kremadan sürülür. Dilimlenmiş muzlar dizilip, damla çikolata serpilir. Diğer pandispanya katı üzerine kapatılır; kalan krema ile üzeri ve yanları düzgünce sıvanır. Son olarak üzerine kakao elenip; istenilen şekilde süslenir. Buzdolabında bir gece dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.

28 Ekim 2010 Perşembe

Limonlu-Hindistancevizli İrmik Tatlısı

Malzemeler :
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 yemek kaşığı yumuşak margarin
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
4 yemek kaşığı Hindistancevizi
1 paket vanilya

Üzerine;
1 paket hazır çikolata sos

Yapılışı :
Bir tencereye toz şeker ve irmik alınır, süt ve limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca margarin, Hindistancevizi ve vanilya eklenir. Koyu bir muhallebi kıvamına gelince tencere ocaktan alınır. Kalıba ya da kalıplara dökülür, kaşıkla üzeri düzeltilir, soğumaya bırakılır. Çikolata sos paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp soğutulur. Tatlının üzerine gezdirilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

27 Ekim 2010 Çarşamba

Yalancı Talaş Böreği (Tavuklu)




Bu tarifi birdilimbirtutam Serap arkadaşımızın ev sahibi olduğu "Yalancı Yemekler Etkinliği" için hazırlamıştım; aynı zamanda da "Milföyle Yapılan Tarifler" etkinliği için güloannemutfakta arkadaşımıza gönderiyorum. Her iki arkadaşıma da bol katılımlı, güzel bir etkinlik diliyorum.


Malzemeler :

1 paket milföy hamuru

500 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk eti

1 kase bezelye

1 adet havuç

1 adet domates

1 tatlı kaşığı domates salçası

tuz, karabiber, kekik, vb.

1,5 yemek kaşığı sıvı yağ


Üzerine;

yumurta sarısı, çörek otu


Yapılışı :

Milföy hamurları oda sıcaklığında buzunun çözülmesi için bekletilir.

Havuç kabukları kazınıp küp şeklinde doğranır; bezelyelerle birlikte yumuşayıncaya kadar haşlanır.

Bir tencereye sıvı yağ alınıp ısıtılır; tavuk etleri eklenip suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Kabukları soyularak küp şeklinde doğranmış domates eklenip, karıştırılır. Salça ve haşlanmış sebzeler eklenir, biraz pişirilir. Tuz ve istenilen baharatlarla tatlandırılıp ocak kapatılır ve soğumaya bırakılır.

Buzu çözülen milföy hamurlarının ortasına 1 yemek kaşığı kadar hazırlanan tavuklu harçtan yerleştirilir. Bohça şeklinde kapatılıp; kapatılan kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Bütün hamurlara aynı işlem uygulanır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp; çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

26 Ekim 2010 Salı

Çikolata Soslu Armut Tatlısı

Hamaratabla'nın düzenlediği yarışmaya gönderdiğim tariflerden biri daha... Tarifi buradan alıp biraz değişiklik yapmıştım.

Malzemeler :
4 adet milföy hamuru
4 adet armut
4 tatlı kaşığı toz şeker + 4 tatlı kaşığı toz şeker daha
4 çay kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
File badem
½ paket hazır çikolatalı sos

Yapılışı :
Armutların alt tarafından oyularak çekirdek kısımları çıkarılır. Her birinin içine birer tatlı kaşığı şeker doldurulur. İsteğe göre ceviz ya da badem de doldurulabilir. Oda ısısında çözülmüş milföy hamurları merdane yardımıyla biraz genişletilir. Armutlar milföy hamurunun üzerine oturtulur ve milföy ile kaplanır. Uçları kürdan ile tutturulur. Fırın kabına dizilir, üstlerine birer kaşık şeker serpilip, tereyağı yerleştirilir. File badem serpilip hamurlara yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Çikolata sos paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp soğutulur. Fırından çıkan armutların üzerine gezdirilip ılık olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.