Malzemeler :
4 adet milföy hamuru
4 adet armut
4 tatlı kaşığı toz şeker + 4 tatlı kaşığı toz şeker daha
4 çay kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
File badem
½ paket hazır çikolatalı sos
Yapılışı :
Armutların alt tarafından oyularak çekirdek kısımları çıkarılır. Her birinin içine birer tatlı kaşığı şeker doldurulur. İsteğe göre ceviz ya da badem de doldurulabilir. Oda ısısında çözülmüş milföy hamurları merdane yardımıyla biraz genişletilir. Armutlar milföy hamurunun üzerine oturtulur ve milföy ile kaplanır. Uçları kürdan ile tutturulur. Fırın kabına dizilir, üstlerine birer kaşık şeker serpilip, tereyağı yerleştirilir. File badem serpilip hamurlara yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Çikolata sos paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp soğutulur. Fırından çıkan armutların üzerine gezdirilip ılık olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
