1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı yoğurt
2-3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1/2 limonun suyu
2 diş ezilmiş sarımsak
tuz
Üzerine:
1,5 yemek kaşığı tereyağı
pulbiber, nane
Yapılışı :
Kemikli tavuk göğsü yıkanıp bir tencereye alınır. Yeterince soğuk su eklenerek haşlanır. Tavuk etleri kemiklerinden sıyrılarak didiklenir. Suyu süzgeçten geçirilerek başka bir tencereye alınır. Haşlanmış nohut, didiklenmiş tavuk eti ve ezilmiş sarımsak eklenerek kaynamaya bırakılır. Un, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyu bir kapta iyice karıştırılır. Kaynayan tavuk suyundan 1-2 kepçe yoğurtlu karışıma eklenip karıştırılır. Yoğurtlu karışım kaynayan tencereye eklenir. Kaynamaya başladıktan sonra un kokusu gidinceye kadar pişirilir. Bir tavada tereyağı eritilip, nane ve pul biber kızdırılır. Çorbaya eklenip, tuzu ayarlanarak ocak kapatılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.