Tavuklu tariflere devam:))
Tarifimi Hamaratabla'nın Maggi sponsorluğunda düzenlediği "Fırında Tavuk Yemekleri yarışmasına" gönderdim. Desteklerseniz sevinirim.
Malzemeler:
1 adet bütün tavuk
2 kg. kaya tuzu
2 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı Maggi Paprikalı Çeşni
1 adet büyük boy patates
yeterince su
Yapılışı :
Tavuk ateşe tutularak ince tüyleri temizlenir ve güzelce yıkanır. Tavuğun içine 1 yemek kaşığı Maggi Paprikalı çeşni dökülüp her tarafına yayılır. (Çeşni tuz içerdiği için kesinlikle tavuğun üzerine sürmeyin) Patatesin kabukları soyulup dörde bölünür ve tavuğun içine yerleştirilir. (İsterseniz iç pilav hazırlayıp doldurabilirsiniz.)
Tuz genişçe bir kaba dökülüp yumurta akı ve yeterince su ilavesiyle hamur haline getirilir. Fırın kabının dibine 1 cm kalınlığında tuz hamuru yayılır, üzerine tavuk oturtulur. Kalan tuzla tavuğun her tarafı hava almayacak şekilde kaplanır. 200 derece fırında yaklaşık 2 saat, tuz iyice kızarana kadar pişirilir. (İsterseniz üzerine biraz alkol döküp, çakmakla yakarak alevler eşliğinde servise getirebilirsiniz.)Tavuğun üzerindeki tuz tabakası bir çekiçle ya da sert bir cisimle kırılır, tuzlar temizlenir. Tavuk parçalanarak servis yapılır.
Afiyet olsun.