Malzemeler :
4 adet oda sıcaklığında yumurta
125 gr. Eritilip soğutulmuş margarin (1/2 su bardağı sıvıyağ)
1,5 su bardağı toz şeker
½ su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı (tepeleme) kakao
2 su bardağı un
1 su bardağı kurutulmuş vişne (taze vişne de olabilir)
2 kahve fincanı bütün Antepfıstığı
Üzerine;
½ su bardağı çekirdeği çıkarılmış taze vişne
1 su bardağı su
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı (silme) nişasta
Yapılışı :
Ön hazırlık olarak kurutulmuş vişneler sıcak suda bir süre bekletilip, çekirdekleri çıkartılır. Margarin küçük bir tencerede eritilip soğumaya bırakılır.
Toz şeker ve yumurtalar çukur bir kaba alınarak köpürünceye kadar çırpılır. Eritilip soğutulmuş margarin (sıvıyağ), süt eklenerek çırpmaya devam edilir. Vanilya ve kakao eklenip karıştırılır. Kabartma tozu ve un birlikte elenerek karışıma eklenir, iyice karıştırılır. Bütün antepfıstığı ve ayıklanmış vişneler de eklenip hamurun içinde homojen şekilde dağılacak şekilde karıştırılır. Hazırlanan hamur margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülür. 160 dereceli fırında 35-40 dakika pişirilir. Kekin pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir; kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Kek soğuyunca ters çevrilerek kalıptan çıkarılır.
Bir tencereye su, nişasta ve şeker alınıp karıştırılır, taze çekirdeksiz vişneler eklenir. Tencere ocağa oturtulur. Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocak kapatılır ve blender yardımıyla vişneler püre haline getirilir. Hazırlanan vişne püresi kekin üzerine yayılır, istenilen malzemelerle süslenir. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
4 adet oda sıcaklığında yumurta
125 gr. Eritilip soğutulmuş margarin (1/2 su bardağı sıvıyağ)
1,5 su bardağı toz şeker
½ su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı (tepeleme) kakao
2 su bardağı un
1 su bardağı kurutulmuş vişne (taze vişne de olabilir)
2 kahve fincanı bütün Antepfıstığı
Üzerine;
½ su bardağı çekirdeği çıkarılmış taze vişne
1 su bardağı su
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı (silme) nişasta
Yapılışı :
Ön hazırlık olarak kurutulmuş vişneler sıcak suda bir süre bekletilip, çekirdekleri çıkartılır. Margarin küçük bir tencerede eritilip soğumaya bırakılır.
Toz şeker ve yumurtalar çukur bir kaba alınarak köpürünceye kadar çırpılır. Eritilip soğutulmuş margarin (sıvıyağ), süt eklenerek çırpmaya devam edilir. Vanilya ve kakao eklenip karıştırılır. Kabartma tozu ve un birlikte elenerek karışıma eklenir, iyice karıştırılır. Bütün antepfıstığı ve ayıklanmış vişneler de eklenip hamurun içinde homojen şekilde dağılacak şekilde karıştırılır. Hazırlanan hamur margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülür. 160 dereceli fırında 35-40 dakika pişirilir. Kekin pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir; kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Kek soğuyunca ters çevrilerek kalıptan çıkarılır.
Bir tencereye su, nişasta ve şeker alınıp karıştırılır, taze çekirdeksiz vişneler eklenir. Tencere ocağa oturtulur. Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocak kapatılır ve blender yardımıyla vişneler püre haline getirilir. Hazırlanan vişne püresi kekin üzerine yayılır, istenilen malzemelerle süslenir. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.