
Tarifini sevgili
Damaktadı Gül'den aldım, evdeki malzemeden kaynaklanan sebeplerle biraz değişiklik yaptım. Orjinal tarife
buradan ulaşabilirsiniz.
Malzemeler
100 gr. oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
minicik tuz
2 yumurta
100 gr. tuzsuz badem
1,5 kahve fincanı kuru üzüm
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
3-4 yemek kaşığı mısır unu
aldığı kadar un
Yapılışı :
Şeker, tereyağ, tuz, vanilya, portakal kabuğu rendesi geniş bir kaba alınarak mikser yardımıyla çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenir ve çırpmaya devam edilir. Mısır unu ve aldığı kadar beyaz un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Bademler ve üzümler eklenip hamura iyice yedirilir.Hamur 2 ya da 3 parçaya ayrılır. Kalınca rulo yapılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirilir.
Soğuyan rulolar 1 parmak genişliğinde keskin bıçakla kesilir.Her bir parça tepsiye dizilip tekrar 15 dk. kadar fırınlanır. Soğuyunca servis yapılır.
Bekledikçe tadı daha da güzel oluyor, kapalı kapta uzun süre tazeliğini koruyor.
Afiyet olsun.