Disable Copy And Past
3 Nisan 2009 Cuma
Gürcü Mantısı (Hinkali, Fingali)
31 Mart 2009 Salı
Dereotlu ve Biberli Kurabiye
Kuru Kayısılı Kek
Malzemeler :
15-20 adet kuru kayısı
80 gr. tereyeğı
100 gr. badem (Kabukları soyulmuş)
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Vanilya Sos İçin;
1 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Yapılışı :
Kayısılar yıkanıp dörde bölünür. Tereyağı ve su ile birlikte bir tencereye alınır, bademler de eklenir. Kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir, soğumaya bırakılır. Yumurta ve toz şeker karıştırma kabına alınarak iyice çırpılır. Sıvı yağ eklenir. Un ve kabartma tozu eklenip, kaşıkla iyice karıştırılır. Kayısılı karışım eklenip karıştırmaya devam edilir. Yağlanmış kalıba dökülüp, ilk 15 dakika 170 derece, sonra 140 derece fırında pişirilir.
Pirinç unu, şeker ve süt bir tencereye alınarak muhallebi kıvamında pişirilir. Ocaktan alınıp vanilya eklenir. Servis tabağına alınan kekin üzerine gezdirilir, kek bademle süslenir. Dilimlenerek servis yapılır. (Ben sosunu pek beğenmedim. Bildiğiniz başka bir beyaz sosu kullanabilirsiniz.)
Afiyet olsun.
30 Mart 2009 Pazartesi
Çilekli Pasta
Fotoğraf makinemin ayarları bozulduğu için fotoğraflar pek güzel çıkmadı.
Malzemeler :
1 adet hazır pandispanya (Kendiniz de yapabilirsiniz, zamanım sınırlı olduğu için hazır kullanmayı tercih ettim.)
1 paket Dr. Oetker pandispanya karışımı (Bildiğiniz bir pandispanya tarifini de yapabilirsiniz.)
3 adet yumurta
7-8 yemek kaşığı su
vişne ya da çilek marmeladı
Krema İçin;
1 paket çilek aromalı Crème Olé (hazırlamak için 2,5 su bardağı süt) (yarım paketini kullandım, hazır çilekli krema da kullanılabilir.)
1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt (Kremşantiyi hazırlamak için)
Islatmak için;
1 su bardağı soğuk süt
Üzerine ve arasına;
Çilek
Yapılışı;
Krema hazırlamak için Crème Olé üzerindeki tarife göre hazırlanır. (Ben yarım paket kullandım.) 1 poşet kremşanti 1 su bardağı sütle iyice kabarıncaya kadar çırpılır. 2-3 yemek kaşığı kremşanti Crème Olé ile karıştırılır, buzdolabına kaldırılır.
Pandispanya karışımı paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır. Kare ya da dikdörtgen büyük fırın tepsisine dökülerek pişirilir. Soğuyunca 4 parmak genişliğinde kesilir. Sütle ıslatılıp, aralarına marmelat sürülerek 4 parça üst üste yerleştirilir. Katların yapışması için bir süre beklenir ve 1 cm. kalınlığında dilimlenir. Kesilen parçalar kelepçeli kalıba dikey olarak yerleştirilir. (Benim kalıbıma sığmadığı için, uygun boydaki bir tavayı, altına streç film sererek kulladım. Pasta dinlendiğinde strecin yanlarından kaldırıp servis tabağına aldım ve streci dikkatlice çıkardım. Yani; davaynan yaptım, davaynan....:))Hazır pandispanya katlarından biri sütle ıslatılarak kalıbın ortasına yerleştirilir. Üzerine Crème Olé ve kremşanti ile hazırlanan krema yayılır. Dilimlenmiş çilekler dizilir. Pandispanyanın diğer katı da sütle ıslatılarak üzerine kapatılır. Ayrılan kremşanti ile pastanın üzeri kaplanır ve çilek dilimleriyle süslenir. Buzdolabında bir gece dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.
Çay Davetim
27 Mart 2009 Cuma
Kuşüzümlü-Fıstıklı Kurabiye
Malzemeler :
125 gr. tereyağı (Ben margarin kullandım.)
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır.)
1 fincan kuşüzümü
1,5 fincan pudra şekeri
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı antepfıstığı (Bütün fıstık kullandım)
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
Yapılışı :
Bir yumurtanın sarısı ayrılır. Kalan yumurtalar, margarin (tereyağı), sıvıyağ, pudra şekeri yoğurma kabına alınarak karıştırılır. Aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Kuşüzümü ve fıstıklar hamura ilave edilir ve karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Patatesli ve Anasonlu Ekmek
Haşhaşlı Ekmek
26 Mart 2009 Perşembe
Bahar Böreği
Patlıcanlı Mantarlı Salata
Malzemeler:
1 paket kültür mantarı
1 kavanoz közlenmiş patlıcan (yerine 6-7 patlıcanı közleyerek kullanabilirsiniz)
4-5 adet közlenmiş kırmızı biber konservesi (kendiniz de közleyebilirsiniz)
8-10 adet kadar kornişon turşu
1 küçük kutu konserve mısır