Disable Copy And Past

21 Mayıs 2012 Pazartesi

Persil Jel Expert Basın Lansmanı

Çamaşırda temizliğin uzmanı, Alman devi Henkel, yeni nesil deterjanı Persil Expert jel’i, marka yüzü Pınar Altuğ Atacan’ın katılımı ile gerçekleşen bir lansman organizasyonu ile tanıttı. 16 Mayıs 2012 Çarşamba günü, İstanbul / Ortaköy Feriye’de gerçekleşen organizasyonda Pınar Altuğ Atacan’ın rol aldığı Persil Expert Jel reklam filminin gösterimi yapılırken ürünün yeni formülünün gelişmiş leke çıkarma özelliği de bir sunum ile tanıtıldı.

Lansman,  Henkel Çamaşır ve Ev Bakım Ürünleri Pazarlama Direktörü Didem Şekerel Erdoğan’ın açılış konuşması ile başladı. Didem Şekerel Erdoğan, 2010 senesinde lansmanı yapılan Persil Jel ile Türk tüketicilerini sıvı çamaşır deterjanı ile tanıştırdıklarını, bu adımla birlikte pazarın dinamiklerini değiştirdiklerini ve Persil markasının gücüne güç kattıklarını belirtti. Hedeflerinin Türkiye’deki sıvı deterjan kullanımını çok daha yüksek seviyelere çıkartmak olduğunu açıkladı.

 Daha sonra Persil Ürün Müdürü Beçhan Sayıner, genel marka tanıtımı ile birlikte ürün sunumunu gerçekleştirdi. Beçhan Sayıner, Henkel olarak Persil markasına çok önem verdiklerini ve tüketicilerin tüm ihtiyaçları doğrultusunda Persil markasını sürekli yenilediklerini ve iyileştirdiklerini belirtti. Sunumda Persil Expert Jel’in, daha güçlü bir yıkama performansı için özel geliştirilmiş enzimler içerdiği, yeni formülün leke çıkarıcı kapsüller ve enzimler ile çikolata, reçel ve meyve lekeleri başta olmak üzere çamaşırdaki lekelerde üstün performans gösterdiği anlatıldı. Reklam filminin gösterimi sonrası söz alan Pınar Altuğ Atacan ise uzun süredir kullandığı Persil markasının yüzü olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederken, çamaşırda lekesiz temizliğin ustası Persil Expert Jel’in, titiz hanımlar için en doğru seçim olduğunu söyledi.


Lezzet tarifleri üzerine gerçekleştirdiği TV programları ile tanınan Elif Korkmazel de çikolatalı fondü workshop’u ile organizasyona tat kattı.



9 Mayıs 2012 Çarşamba

Ceviz Kurabiye











Uzun zamandır denemek istediğim bir tarifti; nihayet kalıbını buldum ve deneyebildim. Kalıba ulaşmak biraz pahalıya mal oldu ama olsun. Aklımda kalacağına........:))http://mutfakdili.blogspot.com/ arkadaşımın tarifinden yararlanarak yaptım ama krema için gerekli malzemeleri bulamadığım için hazır kakaolu fındık kreması (çokokrem, nutella vb.) kullandım.

Bu kalıptan isteyenler (http://magaza.hammaddeler.com/Ceviz-Kurabiye-Kalibi,PR-17298.html 'dan sipariş verebilir. Kapıda ödeme seçeneği var. Kargo ve diğer masraflar dahil maliyeti 65 TL. ya da Bulgaristan'a gidip gelen bir tanıdığınız varsa daha ucuza temin edebilirsiniz.
Malzemeler:

3 su bardağı un
2 yumurta
200 gr margarin
1 çay bardağı şeker (pudra şekeri kullandım)
1-2 yemek kaşığı yoğurt
yarım çay kaşığından da az kabartma tozu
bir tutam` tuz
1 paket vanilya

İçine;
kakaolu fındık kreması (nutella, çokokrem, vb.)
ceviz ya da fındık
Yapılışı :
Hamur için verilen malzemeler karıştırılıp yoğrulur ve en az yarım saat buzdolabında bekletilir. Ceviz kurabiye kalıbı ocağa konularak ısıtılır.
Sonra hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopartılarak ceviz kurabiye kalıbının boşluklarına yerleştirilir. Aletin üst kapağını kapatıyoruz. Bu zaman hamur aletin boşluğunun şeklini alıyor. Kurabiye kalıbı kapalı halde ocağın üzerine yerleştirilir. Kısık ateşte ve kontrollü şekilde kurabiyelerin rengi dönünceye kadar altlı-üstlü çevrilerek pişirilir. Bütün hamur bitinceye kadar işleme devam edilir. Kurabiyelerinboş kısımlarına istenilen bir krema doldurulup iki kurabiye birleştirilerek bütün ceviz şekli verilir. (Kullandığım kalıpta 8 adet boşluk olduğu için bir seferde 4 adet kurabiye pişirebildim. Pişen parçalar ikişerli gruplar halinde birleştiriliyor.)

Afiyet olsun.


Çilekli Pasta



Çileğin mevsimi gelmişken çilekli bir pasta tarifi yayınlamadan olmaz:)) Sofra Dergisinden aldığım tarifi biraz değiştirerek uyguladım; biz çok beğendik, umarım siz de deneyip beğenirsiniz.

Malzemeler :
2 katlı hazır pandispanya kekinin tek katı (Kare şeklinde kelepçeli kalıp kullandığım için pandispanyayı kendim pişirdim ve pandispanyanın 2. katını pastanın üzerine kapattım. Orjinal tarifte tek katı kullanılıyor.)
1 kg çilek

Krema için;
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker (ben ekledim)
2 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı margarin
1 kutu labne peyniri
1 paket tart jöle

Yapılışı :
Pandispanyanın ilk katı kelepçeli kek kalıbına yerleştirilir. Bir tencerede süt, un, şeker ve yumurta sarısı tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra içine margarin ilave edilip karıştırılır. Biraz ılınınca labne peyniri eklenir. Hazırlanan kremanın yarısı pandispanyanın üzerine yayılır. (Ben kenarlarına çilek dilimleri dizdim.) Ayıklanmış ve yıkanmış çileğin yarısı kremanın üzerine dizilir. Kalan krema çileğin üzerine yayılır ve artan çilek dizilir. Tart jölesi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp çileklerin üzerine gezdirilir ya da benim yaptığım gibi pandispanyanın diğer katı kremanın üzerine kapatılıp çilek ve jöle ile süslenir. Buzdolabında bir gece dinlendirilip servis yapılır.

Afiyet olsun.            

30 Nisan 2012 Pazartesi

Kazayağı Salatası



Malzemeler :
1 demet kazayağı otu
sirke
zeytinyağı
1 diş ezilmiş sarımsak
tuz

Yapılışı :
Kazayağı otu sirkeli suda bekletilip iyice yıkanır. Doğranıp, yumuşayıncaya kadar haşlanır. Soğuk suya tutulup suyu iyice sıkılır. Ezilmiş sarımsak, sirke, zeytinyağı ve tuz eklenip karıştırılır. Bir süre dinlendirilip servis yapılır. Dilerseniz bir kavanoza koyup buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diken Ucu Kavurması



Dible gibi pişirdiğim hali....




Diken ucunu uzun zamandır merak ediyordum; pazarda görünce hemen aldım. Pazarcı teyze "yumurtalı kavurması yapılır ya da fasulye diblesi gibi pişirebilirsin" demişti, ben ikisini de denedim, kavurmasına bayıldım. Çok merak ettiğim otun aslında çocukluğumda "çoban ekmeği" olarak bildiğim ve yapraklarını çiğ olarak yediğim diken olduğunu anladım:)) Anneme "kilosuna 6 TL verip aldım" desem güler herhalde. Bizim köyde kimse bu lezzetli otun yemeğini bilmez, yemez, inekler yer:))

Malzemeler:
500 gr. diken ucu
2 adet kuru soğan
2 adet kırmızı kapya biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
yumurta

Yapılışı :
Diken ucu sirkeli suda bekletilip, dikkatlice yıkanır. Uçlarındaki sert kısımları geç pişeceği için atılır. Kaynar suya atılıp yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyu süzülüp doğranır.
Yemeklik doğranmış kuru soğan sıvı yağda sotelenir. Kıyılmış sarımsak ve biberler eklenip kavurmaya devam edilir. Sebzeler yumuşayınca haşlanmış diken ucu eklenir, birlikte pişirilir. Biraz salça ve çok az su eklenir, tuzu ayarlanır. İsteğe göre üzerine yumurta kırılır. YUmurtalar pişince servis yapılır.
Not: Sade hali de yumurtalı hali de ayrı lezzet, bulursanız denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

25 Nisan 2012 Çarşamba

Kahveli Parfe ve Dondurma


Bir yemek dergisinden uyarlayarak yaptığım serinletici bir lezzet.

Malzemeler :
2 poşet kremşanti
1,5 su bardağı soğuk süt
1 yemek kaşığı granül kahve
1 paket yulaflı bisküvi
1 su bardağı iri kırılmış ceviz

Ayrıca;
maraş usulü dondurma
çikolata sosu
çekilmiş fındık, fıstık, vb.

Yapılışı :
Granül kahve süte karıştırılarak eritilir. Kremşanti karıştırma kabına alınır; üzerine kahveli süt dökülerek mikser ile çırpılır. Kırılmış bisküviler ve ceviz eklenir. Silikon bir kalıba dökülür, üzerine maraş usulü dondurma yayılır ve birkaç saat buzlukta donması için bekletilir. Servis sısarında kalıptan ters çevrilerek çıkarılır. Çikolata sos ve kırılmış fındıkla süslenir.

Afiyet olsun.


Ben yarısını da karamel sos ile süsledim; ayrıca bir paket yulaflı bisküviyi tereyağı ve cevizle robotta çekerek taban yaptım ama bisküvi tabansız halini daha çok beğendim:))

24 Nisan 2012 Salı

Çağla Aşı

Malzemeler :
500 gr. çağla
300 gr. kuşbaşı et
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
tuz, kuru nane, kırmızı pulbiber

Yapılışı:
Çağlalar yıkanıp ikiye bölünür ve çekirdekleri çıkarılır. Üzerine su eklenip haşlanır. Kuşbaşı etler düdüklüde haşlanır. Haşlanmış nohut, et ve çağla bir tencerede birleştirilip biraz daha pişirilir. (Suyunun fazla olmamasına dikkat edilir.) Un, yoğurt ve yumurta sarısı çırpılır. Kaynayan tencerenin suyundan bir kepçe yoğurda eklenerek ılıklaştırılır ve tencereye dökülür. Kaynayıncaya kadar karıştırılır. 2-3 dakika pişirilip ocak kapatılır, tuzu ayarlanır. Bir tavada sıvıyağ, nane ve pulbiber kızdırılıp yemeğin üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun.

20 Nisan 2012 Cuma

Fıstıklı Kokos Kurabiye





Daha önce yayınladığım kuru erikli-fındıklı kokos kurabiye malzemelerini biraz değiştirerek yaptım.
Malzemeler :
2 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı toz fıstık
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta akı
Ayrıca;
pudra şekeri
Yapılışı :
Bütün malzeme geniş bir kapta iyice karıştırılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve pudra şekerine bulanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 170-180 derece fırında 15-20 dakika üzerleri hafif çatlayıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

18 Nisan 2012 Çarşamba

Labada Sarması




Baharın gelmesiyle yenilebilir otlar pazar tezgahlarında yerini aldı. Ben de yeni keşfettiğim bir semt pazarında otları görünce "bir daha bulamam" diye bol bol, her çeşidinden aldım. Şimdiye kadar duyup ta merak ettiğim otlarla tarifler deneyerek tadına bakıyorum; şifa niyetine:))
Malzemeler :
1 demet iri yapraklı labada
yarım su bardağı pilavlık bulgur
yarım su bardağı pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, kuru nane
1 yemek kaşığı sumak ekşisi sosu ya da nar ekşisi
Yapılışı :
Labada yaprakları sirkeli suda bekletilip iyice yıkanır. Kaynar suya batırılıp çıkarılarak soğuk suya tutulur.
Zeytinyağı bir tencerede ısıtılır; yemeklik doğranmış kuru soğan eklenip kavrulur. Kıyılmış sarımsaklar eklenip kavurmaya devam edilir. Salçalar eklenip karıştırılır. Yıkanıp suyu süzülmüş pirinç ve bulgur eklenip bir süre kavrulur. Tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır. 1 su bardağı kadar su eklenip pişmeye bırakılır. Suyunu çekince ocak kapatılır, sumak ekşisi eklenir ve soğumaya bırakılır.
Labada yaprağı temiz bir zemine serilir; soğuyan iç malzemeden yeterince konularak üçgen şeklinde katlanarak sarılır. Labada dalları ve sarılamayacak durumda olan yapraklar tencerenin dibine serilir, üzerine sarmalar dizilir. Tuz serpilip, biraz zeytinyağı gezdirilir. Dolmalarla aynı seviyede olacak şekilde su eklenir. Üzerine bir tabak kapatılıp yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

17 Nisan 2012 Salı

Ebegümeci Otlu Börek





İrem otlu yemediği için bir kısmını patatesli yaptım.

Madımak