Disable Copy And Past

21 Mayıs 2012 Pazartesi

Persil Jel Expert Basın Lansmanı

Çamaşırda temizliğin uzmanı, Alman devi Henkel, yeni nesil deterjanı Persil Expert jel’i, marka yüzü Pınar Altuğ Atacan’ın katılımı ile gerçekleşen bir lansman organizasyonu ile tanıttı. 16 Mayıs 2012 Çarşamba günü, İstanbul / Ortaköy Feriye’de gerçekleşen organizasyonda Pınar Altuğ Atacan’ın rol aldığı Persil Expert Jel reklam filminin gösterimi yapılırken ürünün yeni formülünün gelişmiş leke çıkarma özelliği de bir sunum ile tanıtıldı.

Lansman,  Henkel Çamaşır ve Ev Bakım Ürünleri Pazarlama Direktörü Didem Şekerel Erdoğan’ın açılış konuşması ile başladı. Didem Şekerel Erdoğan, 2010 senesinde lansmanı yapılan Persil Jel ile Türk tüketicilerini sıvı çamaşır deterjanı ile tanıştırdıklarını, bu adımla birlikte pazarın dinamiklerini değiştirdiklerini ve Persil markasının gücüne güç kattıklarını belirtti. Hedeflerinin Türkiye’deki sıvı deterjan kullanımını çok daha yüksek seviyelere çıkartmak olduğunu açıkladı.

 Daha sonra Persil Ürün Müdürü Beçhan Sayıner, genel marka tanıtımı ile birlikte ürün sunumunu gerçekleştirdi. Beçhan Sayıner, Henkel olarak Persil markasına çok önem verdiklerini ve tüketicilerin tüm ihtiyaçları doğrultusunda Persil markasını sürekli yenilediklerini ve iyileştirdiklerini belirtti. Sunumda Persil Expert Jel’in, daha güçlü bir yıkama performansı için özel geliştirilmiş enzimler içerdiği, yeni formülün leke çıkarıcı kapsüller ve enzimler ile çikolata, reçel ve meyve lekeleri başta olmak üzere çamaşırdaki lekelerde üstün performans gösterdiği anlatıldı. Reklam filminin gösterimi sonrası söz alan Pınar Altuğ Atacan ise uzun süredir kullandığı Persil markasının yüzü olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederken, çamaşırda lekesiz temizliğin ustası Persil Expert Jel’in, titiz hanımlar için en doğru seçim olduğunu söyledi.


Lezzet tarifleri üzerine gerçekleştirdiği TV programları ile tanınan Elif Korkmazel de çikolatalı fondü workshop’u ile organizasyona tat kattı.



9 Mayıs 2012 Çarşamba

Ceviz Kurabiye











Uzun zamandır denemek istediğim bir tarifti; nihayet kalıbını buldum ve deneyebildim. Kalıba ulaşmak biraz pahalıya mal oldu ama olsun. Aklımda kalacağına........:))http://mutfakdili.blogspot.com/ arkadaşımın tarifinden yararlanarak yaptım ama krema için gerekli malzemeleri bulamadığım için hazır kakaolu fındık kreması (çokokrem, nutella vb.) kullandım.

Bu kalıptan isteyenler (http://magaza.hammaddeler.com/Ceviz-Kurabiye-Kalibi,PR-17298.html 'dan sipariş verebilir. Kapıda ödeme seçeneği var. Kargo ve diğer masraflar dahil maliyeti 65 TL. ya da Bulgaristan'a gidip gelen bir tanıdığınız varsa daha ucuza temin edebilirsiniz.
Malzemeler:

3 su bardağı un
2 yumurta
200 gr margarin
1 çay bardağı şeker (pudra şekeri kullandım)
1-2 yemek kaşığı yoğurt
yarım çay kaşığından da az kabartma tozu
bir tutam` tuz
1 paket vanilya

İçine;
kakaolu fındık kreması (nutella, çokokrem, vb.)
ceviz ya da fındık
Yapılışı :
Hamur için verilen malzemeler karıştırılıp yoğrulur ve en az yarım saat buzdolabında bekletilir. Ceviz kurabiye kalıbı ocağa konularak ısıtılır.
Sonra hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopartılarak ceviz kurabiye kalıbının boşluklarına yerleştirilir. Aletin üst kapağını kapatıyoruz. Bu zaman hamur aletin boşluğunun şeklini alıyor. Kurabiye kalıbı kapalı halde ocağın üzerine yerleştirilir. Kısık ateşte ve kontrollü şekilde kurabiyelerin rengi dönünceye kadar altlı-üstlü çevrilerek pişirilir. Bütün hamur bitinceye kadar işleme devam edilir. Kurabiyelerinboş kısımlarına istenilen bir krema doldurulup iki kurabiye birleştirilerek bütün ceviz şekli verilir. (Kullandığım kalıpta 8 adet boşluk olduğu için bir seferde 4 adet kurabiye pişirebildim. Pişen parçalar ikişerli gruplar halinde birleştiriliyor.)

Afiyet olsun.


Çilekli Pasta



Çileğin mevsimi gelmişken çilekli bir pasta tarifi yayınlamadan olmaz:)) Sofra Dergisinden aldığım tarifi biraz değiştirerek uyguladım; biz çok beğendik, umarım siz de deneyip beğenirsiniz.

Malzemeler :
2 katlı hazır pandispanya kekinin tek katı (Kare şeklinde kelepçeli kalıp kullandığım için pandispanyayı kendim pişirdim ve pandispanyanın 2. katını pastanın üzerine kapattım. Orjinal tarifte tek katı kullanılıyor.)
1 kg çilek

Krema için;
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker (ben ekledim)
2 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı margarin
1 kutu labne peyniri
1 paket tart jöle

Yapılışı :
Pandispanyanın ilk katı kelepçeli kek kalıbına yerleştirilir. Bir tencerede süt, un, şeker ve yumurta sarısı tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra içine margarin ilave edilip karıştırılır. Biraz ılınınca labne peyniri eklenir. Hazırlanan kremanın yarısı pandispanyanın üzerine yayılır. (Ben kenarlarına çilek dilimleri dizdim.) Ayıklanmış ve yıkanmış çileğin yarısı kremanın üzerine dizilir. Kalan krema çileğin üzerine yayılır ve artan çilek dizilir. Tart jölesi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp çileklerin üzerine gezdirilir ya da benim yaptığım gibi pandispanyanın diğer katı kremanın üzerine kapatılıp çilek ve jöle ile süslenir. Buzdolabında bir gece dinlendirilip servis yapılır.

Afiyet olsun.            

30 Nisan 2012 Pazartesi

Kazayağı Salatası



Malzemeler :
1 demet kazayağı otu
sirke
zeytinyağı
1 diş ezilmiş sarımsak
tuz

Yapılışı :
Kazayağı otu sirkeli suda bekletilip iyice yıkanır. Doğranıp, yumuşayıncaya kadar haşlanır. Soğuk suya tutulup suyu iyice sıkılır. Ezilmiş sarımsak, sirke, zeytinyağı ve tuz eklenip karıştırılır. Bir süre dinlendirilip servis yapılır. Dilerseniz bir kavanoza koyup buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.