Disable Copy And Past
2 Mayıs 2012 Çarşamba
30 Nisan 2012 Pazartesi
Kazayağı Salatası
Malzemeler :
1 demet kazayağı otu
sirke
zeytinyağı
1 diş ezilmiş sarımsak
tuz
Yapılışı :
Kazayağı otu sirkeli suda bekletilip iyice yıkanır. Doğranıp, yumuşayıncaya kadar haşlanır. Soğuk suya tutulup suyu iyice sıkılır. Ezilmiş sarımsak, sirke, zeytinyağı ve tuz eklenip karıştırılır. Bir süre dinlendirilip servis yapılır. Dilerseniz bir kavanoza koyup buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Diken Ucu Kavurması
Dible gibi pişirdiğim hali....
Diken ucunu uzun zamandır merak ediyordum; pazarda görünce hemen aldım. Pazarcı teyze "yumurtalı kavurması yapılır ya da fasulye diblesi gibi pişirebilirsin" demişti, ben ikisini de denedim, kavurmasına bayıldım. Çok merak ettiğim otun aslında çocukluğumda "çoban ekmeği" olarak bildiğim ve yapraklarını çiğ olarak yediğim diken olduğunu anladım:)) Anneme "kilosuna 6 TL verip aldım" desem güler herhalde. Bizim köyde kimse bu lezzetli otun yemeğini bilmez, yemez, inekler yer:))
Malzemeler:
500 gr. diken ucu
2 adet kuru soğan
2 adet kırmızı kapya biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
yumurta
Diken ucu sirkeli suda bekletilip, dikkatlice yıkanır. Uçlarındaki sert kısımları geç pişeceği için atılır. Kaynar suya atılıp yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyu süzülüp doğranır.
Yemeklik doğranmış kuru soğan sıvı yağda sotelenir. Kıyılmış sarımsak ve biberler eklenip kavurmaya devam edilir. Sebzeler yumuşayınca haşlanmış diken ucu eklenir, birlikte pişirilir. Biraz salça ve çok az su eklenir, tuzu ayarlanır. İsteğe göre üzerine yumurta kırılır. YUmurtalar pişince servis yapılır.
Not: Sade hali de yumurtalı hali de ayrı lezzet, bulursanız denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun.
27 Nisan 2012 Cuma
25 Nisan 2012 Çarşamba
Kahveli Parfe ve Dondurma
Bir yemek dergisinden uyarlayarak yaptığım serinletici bir lezzet.
Malzemeler :
2 poşet kremşanti
1,5 su bardağı soğuk süt
1 yemek kaşığı granül kahve
1 paket yulaflı bisküvi
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
Ayrıca;
maraş usulü dondurma
çikolata sosu
çekilmiş fındık, fıstık, vb.
Yapılışı :
Granül kahve süte karıştırılarak eritilir. Kremşanti karıştırma kabına alınır; üzerine kahveli süt dökülerek mikser ile çırpılır. Kırılmış bisküviler ve ceviz eklenir. Silikon bir kalıba dökülür, üzerine maraş usulü dondurma yayılır ve birkaç saat buzlukta donması için bekletilir. Servis sısarında kalıptan ters çevrilerek çıkarılır. Çikolata sos ve kırılmış fındıkla süslenir.
Afiyet olsun.
Ben yarısını da karamel sos ile süsledim; ayrıca bir paket yulaflı bisküviyi tereyağı ve cevizle robotta çekerek taban yaptım ama bisküvi tabansız halini daha çok beğendim:))
Kaydol:
Yorumlar (Atom)