Bir yemek dergisinden uyarlayarak yaptığım serinletici bir lezzet.
Malzemeler :
2 poşet kremşanti
1,5 su bardağı soğuk süt
1 yemek kaşığı granül kahve
1 paket yulaflı bisküvi
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
Ayrıca;
maraş usulü dondurma
çikolata sosu
çekilmiş fındık, fıstık, vb.
Yapılışı :
Granül kahve süte karıştırılarak eritilir. Kremşanti karıştırma kabına alınır; üzerine kahveli süt dökülerek mikser ile çırpılır. Kırılmış bisküviler ve ceviz eklenir. Silikon bir kalıba dökülür, üzerine maraş usulü dondurma yayılır ve birkaç saat buzlukta donması için bekletilir. Servis sısarında kalıptan ters çevrilerek çıkarılır. Çikolata sos ve kırılmış fındıkla süslenir.
Afiyet olsun.
Ben yarısını da karamel sos ile süsledim; ayrıca bir paket yulaflı bisküviyi tereyağı ve cevizle robotta çekerek taban yaptım ama bisküvi tabansız halini daha çok beğendim:))