Malzemeler :
500 gr minik kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk eti
1 adet dolmalık sarı veya kırmızı biber
½ paket MAGGİ paprikalı çeşni
Yeterli miktarda iri kültür mantarı
Kaşar peyniri rendesi
Tereyağı
Limon
Tuz
Yapılışı:
Mantarların sap kısımları çıkartılır ve iyice yıkanır. Kararmaması için limonlu suda bekletilir. Dolmalık sarı biberlerin çekirdekleri temizlenir ve minik minik doğranır. Tavuk etleri bir kaba alınır. Doğranmış biber ve MAGGİ paprikalı çeşni ile harmanlanır. Mantarlar sudan çıkarılıp kurulanır.(Sudan çıkardıktan sonra tekrar yıkamayın). Ortalarına minik parçalar halinde tereyağı yerleştirilip tuz serpilir. Hazırlanan tavuklu karışım mantarların ortalarına paylaştırılır. Fırın poşetine 1 yemek kaşığı paprikalı çeşni dökülüp sallanır ve fırın kabına serilir. Tavuklu mantar dolmaları fırın poşetine yerleştirilir ve poşetin ağzı sıkıca kapatılıp kürdanla birkaç yerinden delinir. Önceden 180 C’ de ısıtılmış fırında pişirilir. Pişirme işlemi sona erdiğinde poşet kesilerek açılır ve isteğe göre üzerine kaşar rendesi serpilir. Kaşar peyniri eriyinceye kadar 1-2 dakika fırında tutulur. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.