Yine buzdolabında bekleyen malzemeleri değerlendirmek için yaptığım bir deneme. Nutella'nın kekin üzerinde kalmasını planlamıştım ama pişme sırasında nedense dibe çökmüş ve böyle bir görüntü ortaya çıktı. Bu ölçülerle 10 adet muffin yaptım.
Malzemeler :
2 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
50 gr. yumuşak margarin (Becel)
1 çay bardağı süt
1/2 su bardağı mısır unu
3/4 su bardağı Sinangil Tropik aromalı kek unu
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
Üzerine;
nutella, bütün fındık
Yapılışı :
Yumuşak margarin ve toz şeker mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurtalar eklenip çırpmaya devam edilir. Süt ilave edilip karıştırılır. Unlar ve kabartma tozu karışıma eklenip karıştırılır. Margarinle yağlanmış muffin kalıplarına veya cupcake kağıtlarına paylaştırılır. Üzerlerine birer tatlı kaşığı nutella dökülür ve nutellanın ortasına birer adet bütün fındık yerleştirilir. 150-160 derece fırında pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılarak servis yapılır.
Afiyet olsun.