Disable Copy And Past

3 Ağustos 2009 Pazartesi

Ye # 47 Soğuk İkramlar 2. Durak

Tarif adı : Kağıt Helva Arası Dondurma
Gönderen arkadaşım : Ebru Akın

Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.



Tarif adı : Patlıcan Salatası
Gönderen arkadaşım : Eylemin mutfağı
Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.


Tarif adı : Çilekli Limonata
Gönderen arkadaşım : pembetatlar
Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ederim. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.



Tarif adı : İrmikli Vişne Tatlısı
Gönderen arkadaşım : yemeklik
Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.



Tarif adı : Lübnan Usulü Cacık
Gönderen arkadaşım : ofisyemekleri
Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.



Tarif adı : Böğürtlenli Tatlı
Gönderen arkadaşım : Muhterem'le afiyetle


Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz




Tarif adı : Çikolatalı Parfe
Gönderen arkadaşım : Papatya Prensesin Dünyası
Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.




Tarif adı : Su muhallebisi
Gönderen arkadaşım : gönülüncelezzetler
Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.





Tarif adı : İrmik Tatlısı
Gönderen arkadaşım : Kizhatçemutfakta

Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.




Tarif adı : Ağlayan Pasta
Gönderen arkadaşım : Maydonoz
Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.

2 Ağustos 2009 Pazar

Ye # 47 Soğuk İkramlar

Tarif adı : Satsumalı Limonata
Gönderen arkadaşım : zencefil-zencefil

Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.


Tarif adı : Soğuk Tatlı
Gönderen arkadaşım : diyalogyemekleri

Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.




Tarif adı : Közlenmiş Biberli Tavuk Salatası
Gönderen arkadaşım : elmanınkabuğu

Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.


Tarif adı : Yarmaşı (soğuk çorba)
Gönderen arkadaşım : pembetatlar

Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.



Tarif adı : Kırık Cam (parfe)
Gönderen arkadaşım : Yetur'la lezzet kareleri
Bu güzel tarif için arkadaşıma teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.



Tarif adı : FONDANT AU CHOCOLAT(eriyen cikolatali kek)
Gönderen arkadaşım : mutfaktakizaman


Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.



Tarif adı : Afyon Lokumu
Gönderen arkadaşım : sevimlimutfak
Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.



Tarif adı : Dondurmalı Pembiş Pasta
Gönderen arkadaşım : chaplincafe
Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.




Tarif adı : Kekli Meyveli Kup
Gönderen arkadaşım : Hülya'nın mutfağı

Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.


Tarif adı : Yaz Tatlısı
Gönderen arkadaşım : birporsiyonmutluluk
Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.




Tarif adı : Çilekli Cheesecake
Gönderen arkadaşım : Pembetatlar
Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.



Tarif adı : Kupta Çilek Soslu ve Dondurmalı Muhallebi
Gönderen arkadaşım : Susamçörekotu
Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.



Tarif adı : Şeftali Püreli Muhallebi
Gönderen arkadaşım : Fiko mutfakta
Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.




Tarif adı : Çilekli Parfe
Gönderen arkadaşım : petunyalarım
Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.

Tarfi adı : Parfe
Gönderen arkadaşım : Derya

Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirisiniz.

9 Temmuz 2009 Perşembe

Vişne Soslu Kedidili Bisküvili Pasta


Yaman Etkinliklerin Temmuz ayı evsahibesi yemekkokusu Tuğba arkadaşımız etkinlik konusu olarak "kırmızı meyveleri" seçmiş. Aslında bu konuyu ben de evsahibi olduğum #ye 47 etkinliği için düşünmüş, sonra vazgeçmiştim. Kendisine kolaylıklar diliyor ve etkinlik için bu pastayı gönderiyorum. Etkinlik bahanesi ile ben de evdeki malzemeleri tatile çıkmadan önce değerlendirmiş oldum. Tarifi kekevi' nden.

Malzemeler :
1 paket kedidili bisküvi

Kreması için :
3 tepeleme yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı tozşeker
2,5 su bardağı süt
1 paket labne peyniri
1 paket vanilya

Bisküvileri ıslatmak için:
1 tatlı kaşığı granül kahve (nescafe)
1 su bardağı kaynamış su
1 yemek kaşığı tozşeker

Vişne sosu için :
1/2 su bardağı dondurulmuş ya da taze vişne
1/2 su bardağı vişne suyu
2 silme yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı tozşeker
Süslemek için;
kurdele, hazır şeker süsler, vb.
Yapılışı :
Un, şeker ve süt bir tencereye alınıp kaynatılır. Koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Biraz ılıklaşınca labne peyniri ve vanilya eklenipmikser yardımıyla iyice karışana kadar çırpılır ve soğumaya bırakılır.
Kaynamış suya granül kahve ve tozşeker eklenip karıştırılır, ılık hale gelmesi için bekletilir.
Kelepçeli kalıbın tabanı çıkartılıp, servis tabağına oturtulur. Kedidili bisküvilerin bir tarafı hafifçe kahveli suya batırılır ve pastanın duvarının yüksek olmaması için uçlarından biraz kesilir. (Islatmadan kesilirse kırılabilir.) Bisküvilerin kesilen düz tarafları tabana gelecek şekilde kalıbın yan duvarlarına dizilir. Kalan kesik parçalar kalıbın tabanına doldurulur. Kremanın yarısı bisküvilerin üzerine dökülür. Kalan bisküviler de kahveli suyla ıslatılarak kremanın üzerine dizilir. (Bisküviler kalıba dizilirken gerekirse bıçakla kesilebilir, düzgün bir kat oluşturması için.) Kalan krema bisküvi katının üzerine dökülür ve kaşıkla düzgünce yayılır. Pasta buzdolabında soğumaya bırakılır.
Üst sos için; vişne taneleri, vişne suyu, nişasta ve tozşeker küçük bir tencereye alınır. Koyu ve akıcı bir kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Gerekirse biraz sıcak su ilave edilebilir. Hazırlanan sos pastanın üzerine dökülür ve pasta tekrar buzdolabına yerleştirilir. Tamamen soğuduktan sonra kalıptan dikkatlice çıkarılıp istenilen şekilde süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

7 Temmuz 2009 Salı

Damla Çikolatalı Üzümlü Kek


Tarif kekevi 'nden.
Malzemeler :
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağında biraz az sıvıyağ
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı damla çikolata
1/2 su bardağı kuru üzüm

Yapılışı :
Yumurtalar ve tozşeker karıştırma kabına alınıp mikserin yüksek ayarında krema gibi olana kadar çırpılır. Süt ve sıvıyağ yavaş yavaş eklenip çıpmaya devam edilir. Limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenerek karışıma ilave edilir ve iyice özleşinceye kadar karıştırılır. Damla çikolata ve üzümler de eklenip karıştırılarak hamurun içine homojen bir şekilde dağılması sağlanır. Hazırlanan hamur margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında keke batırılan kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirilir. Biraz ılık hale gelince kalıptan çıkartılıp soğumaya bırakılır. Dilimlenip servis yapılır.
Afiyet olsun.

3 Temmuz 2009 Cuma

Yalancı Su Böreği


Tarif için lütfen tıklayın.

1 Temmuz 2009 Çarşamba

Tava Pizzası


Tarifini buradan aldım.


Malzemeler :
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığından az tuz
1,5 su bardağı un
Sosu İçin:
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Üzerine :
Sucuk, Sosis, salam, zeytin, mısır, kaşar, vb.
Yapılışı :
Yumurta, yoğurt, yağ, tuz ve kabartma tozu kaşıkla çırpılır.Üzerine un eklenip iyice karıştırın. Genişce bir tava hafifçe yağlanır ve hamur tavaya yayılır. Domates salçası, su ve sıvıyağ karıştırılarak sos hazırlanır ve hamurun üzerine sürülür. Sucuk, sosis, salam, zeytin dilimlenip hamurun üzerine yerleştirlir. (İstediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.) Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpilip, tavanın kapağı kapatılır ve kısık ateşte 12-14 dakika kadar pişirilir. (İlk defa yaptığım için emin olamadım ve ben daha uzun süre pişirdim. Pizzanın altını kontrol ederek pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.)
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.

Yorum yaz!

30 Haziran 2009 Salı

Ye # 47 (Soğuk İkramlar)

'YESevgili portakalağacı Hatice 'nin düzenlediği Ye # etkinliklerinin Temmuz ayı evsahibi benim. Etkinlik listesine beni de aldığı için Hatice Hanım' a çok teşekkür ediyorum. Etkinlik konusunu "Soğuk ikramlar" olarak belirledim. Umarım seçtiğim konuyu sizler de beğenirsiniz. Bu sıcak yaz günlerde biraz da olsa bizleri serinletebilecek ikramlarınızın tariflerini bekliyor olacağım. Değerli katılımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Son katılım tarihimiz 31 Temmuz. Adınızı, katıldığını şehri ve tarifin linkini birselirem@gmail.com adresine gönderebilirsinz. Eğer blogcu değilseniz adınız ve tarifinizle yine katılabilirsiniz. Tatil sezonu olduğu için duyuruyu biraz erken yapıyorum.
Etkinliğe hazırladığınız her türlü soğuk servis edilen tariflerinizle katılabilirsiniz. (Parfeler, pastalar, sütlü tatlılar, salatalar, zeytinyağlılar, meyveli tarifler, dondurmalar, içecekler ve aklınıza gelebilecek her türlü soğuk ikramlar....)
Etkinlik logosunu aşağıdaki kodu kopyalayarak sayfanıza ekleyebilirsinz. Logo ve kodunu hazırlamada değerli yardımlarını esirgemeyen blogcu arkadaşım Ferah ve iş arkadaşım Yaşar'a çooook teşekkür ediyorum.

HTML KODU


25 Haziran 2009 Perşembe

Damla Sakızlı Üzümlü İrmik Helvası

Kandil için ne yapayım diye düşünürken Oktay Usta 'da bu helvayı gördüm, evde malzeme de vardı ve hemen yaptım. Biraz garip gelebilir ama hayatımda ilk defa irmik helvası yaptım.


Malzemeler :
2 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
100 gr. tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı kuru üzüm
3 parça damla sakızı

Yapılışı :
Tencereye 100 gr.tereyağı alınır, üzerine sıvıyağ ilave edilir. Tereyağı eridikten sonra 2 su bardağı irmik eklenerek kavrulur. Daha sonra üzerine kuru üzüm ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Başka bir tencereye 2 su bardağı toz şeker alınır. Üzerine 2 su bardağı su ve 3 parça damla sakızı ilave edilir ve birlikte kaynatılır. Hazırlanan şerbet irmiğin üzerine dökülür. Tencereye1 su bardağı süt eklenip, irmik şerbeti çektikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun.