Disable Copy And Past
7 Nisan 2009 Salı
Kızartılmış Hellim Peynirli Salata
6 Nisan 2009 Pazartesi
SMART BLOGGER ÖDÜLÜ
2-Ödülü verdiğin kişilere haber vermek.
3-Bu ödüle layık gördüğün blogger arkadaşlarının linkini vermek.
Peynirli Rulo Börek
3 adet yufka
6 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
150 gr. margarin (Becel kullandım.)
İç harcı için: peynir, maydanoz
Üzeri için: Kaşar peyniri
Şambaba Kurabiyesi
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta (birinin akı ayrılacak)
125 gram tereyağı
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
3 -3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
üzeri için 1-2 çorba kaşığı toz şeker
Hellim Peynirli Mısır Ekmeği
3 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı buğday unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağından 2 parmak fazla ılık su
1/2 paket yaş maya
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı haşlanmış mısır taneleri
1/2 demet dereotu
1 adet etli kırmızı biber
100 gr. hellim peyniri
Yapılışı :
Yaş maya 1 su bardağı ılık suyun içine atılır ve 2 tatlı kaşığı tozşeker eklenerek karıştırılır. Mısır unu, buğday unu ve tuz yoğurma kabına alınarak karıştırılır ve ortası havuz gibi açılır. Eritilen maya ve sıvıyağ eklenip iyice yoğrulur. Gerekirse bir miktar daha su eklenir. Üzerine tane mısırlar, küp doğranmış hellim peyniri, ince kıyılmış dereotu ve küçük doğranmış kırmızı biber eklenip tekrar yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle örtülerek ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Hamur iki misli kabardığında 2-3 dakika kadar tekrar yoğrulur ve yağlanmış kalıba yerleştirilir. (Ben baton kalıp kullandım.) Yarım saat daha mayalanması için bekletilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. (Ekmeğin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak anlayabilirsiniz. Batırılan kürdan temiz, kuru çıkıyorsa ekmek pişmiş demektir. )
Ilık hale gelince dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
3 Nisan 2009 Cuma
Balkan Köftesi
Gürcü Mantısı (Hinkali, Fingali)
31 Mart 2009 Salı
Dereotlu ve Biberli Kurabiye
Kuru Kayısılı Kek
Malzemeler :
15-20 adet kuru kayısı
80 gr. tereyeğı
100 gr. badem (Kabukları soyulmuş)
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Vanilya Sos İçin;
1 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Yapılışı :
Kayısılar yıkanıp dörde bölünür. Tereyağı ve su ile birlikte bir tencereye alınır, bademler de eklenir. Kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir, soğumaya bırakılır. Yumurta ve toz şeker karıştırma kabına alınarak iyice çırpılır. Sıvı yağ eklenir. Un ve kabartma tozu eklenip, kaşıkla iyice karıştırılır. Kayısılı karışım eklenip karıştırmaya devam edilir. Yağlanmış kalıba dökülüp, ilk 15 dakika 170 derece, sonra 140 derece fırında pişirilir.
Pirinç unu, şeker ve süt bir tencereye alınarak muhallebi kıvamında pişirilir. Ocaktan alınıp vanilya eklenir. Servis tabağına alınan kekin üzerine gezdirilir, kek bademle süslenir. Dilimlenerek servis yapılır. (Ben sosunu pek beğenmedim. Bildiğiniz başka bir beyaz sosu kullanabilirsiniz.)
Afiyet olsun.