Malzemeler :
180 gr. un
100 gr. margarin
70 gr. toz şeker (Ben biraz da pudra şekeri ekledim.)
100 gr. un haline getirilmiş badem
100 gr. iri dövülmüş fındık
2 çay kaşığı tarçın (1 çay kaşığı koydum.)
1 adet yumurta
1 adet yumurtanın sarısı
Süslemek için;
150 gr. kuvertür çikolata
Yapılışı :
Bütün malzemeler bir kabın içinde karıştırılıp, iyice yoğrulur. Streç filme sarılıp buzdolabında 1 saat bekletilir. Hamur hafifçe unlanmış bir tezgahın üzerinde tekrar yoğrulur ve küçük parçalar kopartılıp, şerit haline getirilip yarım ay şekli verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde (yaklaşık 12 dakika) pişirilir. Kuvertür çikolata benmari yöntemiyle eritilir. Kurabiye uçları eritilmiş çikolataya batırılır ve tekrar yağlı kağıt üzerine yerleştirilir. Kurabiyeler, çikolata donunca servis yapılır.
Afiyet olsun.
4 yorum:
Canım maşallah hızına yetişemiyorum
çok enfes bir kurabiye denecek tarifler listeme aldım sevgiler...
ay harika olmuş bunlar bayıldım
çok güzel şeyler yapıyorsun...biz evde olduğumuz halde bu kadar yapmıyoruz...hem iş, hem mutfak...harikasın canım...ellerine sağlık...öptüm...
tarçınlı tarifleri severim ellerine sağlık cnm
sevgiylekal
Yorum Gönder