6-7 adet havuç
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
tuz, karabiber
1/2 şişe maden suyu
Kızartmak için;
sıvıyağ
Üzerine;
1 kase yoğurt
1-2 diş ezilmiş sarımsak
kıyılmış nane ve maydanoz
pulbiber
Yapılışı :
Havuçlar kabukları kazınıp, boyuna ikiye bölünür. Kaynar suda dirilikleri fazla kaybolmadan haşlanır. Soğuyunca bıçak sırtı kalınlığında dilimlenir. Çukur bir kapta yumurtalar, un, tuz ve karabiber çırpılır. Maden suyu da eklenerek bulamaç haline getirilir. Havuçlar hazırlanan sosa batırılıp, kızgın yağda kızartılır, fazla yağları kağıt havlu üzerinde süzülür. Bir kasede yoğurt, ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış nane ve maydanoz karıştırılır. Servis tabağına alınan havuçların üzerine yoğurtlu karışım dökülür. İsteğe göre biraz sıvıyağda ısıtılan pulbiber de üzerine gezdirilebilir.
Afiyet olsun.
5 yorum:
Canım ellerine sağlık ne kadar güzel bir sunum,sevgiler...
harika olmuş canım...olsada yesek ne iyi olurdu....ellerine sağlık..
Ellerinze sağlık, kızartmaya bayılırım...
ellerine sağlık çok farklı olmuş deneyeceğim...sevgiler
turuncumutfak
canım ellerine saglık nefis olmuş
sevgiler
sevil
Yorum Gönder