Disable Copy And Past

17 Şubat 2009 Salı

Damla Çikolatalı Kurabiye (P.D.Ç.S.E: 36)

Malzemeler :
125 gr. margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı damla çikolata
aldığı kadar un

Yapılışı :
Margarin, sıvı yağ ve pudra şekeri karıştırılır. Vanilya, kabartma tozu ve un eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Damla çikolata hamur fazla yoğrulmadan hamurla karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, elde yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyeler hafifçe pembeleşinceye kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

1 yorum:

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika kurabi
yeler sevgiler...