Disable Copy And Past

22 Ekim 2010 Cuma

Tahıl Ekmeği (Sinangil)



Malzemeler :
500 gr. Sinangil tahıl ekmeği unu
1,5 su bardağından biraz az su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tozşeker

Yapılışı :
Tahıl ekmeği unu, su, tozşeker ve maya yoğurma kabına alınarak yaklaşık 10 dakika pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle örtülüp ılık bir yerde 15-20 dakika mayalanması için bekletilir.
Hamur büyük ekmek yapmak için 2’ye bölünür, küçük ekmek yapılmak istenirse 10 eşit parçaya bölünür. Unlanmış zeminde istenilen ekmek şekli verilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. Üstü hafif nemli bir bezle örtülerek sıcak bir yerde 40-50 dakika mayalanması için bekletilir. Kabaran ekmeklerin üzerine bir fırça yardımıyla su sürülür. İsteğe göre, ay çekirdeği, keten tohumu, haşhaş tohumu, vb. serpilip önceden ısıtılmış orta dereceli fırında pişirilir. Ekmeğe batırılan bıçak kuru çıkıyorsa ekmek pişmiş demektir.

Afiyet olsun.

Pastırmalı ve Patlıcanlı Tavuk Sarma




Malzemeler:
1 adet tavuk göğüs eti
8 dilim pastırma
2 adet kemer patlıcanı
1 adet közlenmiş kırmızı biber
½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
MAGGİ paprikalı çeşni
MAGGİ otlu çeşni ya da; istediğiniz çeşit baharat (kekik, biberiye, karabiber, vb.)
Yapılışı:
Patlıcanlar közlenir ve suya tutularak kabukları soyulur. Kabukları soyulan patlıcanlar ince şekilde kıyılır ve kaşar peyniri rendesi ile harmanlanır. Üzerine tuz eklenip karıştırılır. Tavuk göğüs etleri ortadan ikiye bölünür ve her bir parça kelebek gibi açılıp inceltilir.( Bu işlemi kasapta yaptırabilirsiniz). Elde edilen biftekler temiz bir zemin üzerine serilir. Üzerine pastırma ve közlenmiş kırmızı biber dilimleri dizilir. Hazırlanan patlıcanlı karışım da üzerlerine yayıldıktan sonra bir kenarından tutulup rulo şeklinde sarılır ve kürdanla sabitlenir. Hazırlanan tavuk sarmaları fırın poşetine yerleştirilir ve üzerine MAGGİ paprikalı çeşni, MAGGİ otlu çeşni serpilerek poşetin ağzı kapatılır. Poşetin ağzını sıkıca kapatıldıktan sonra kürdan yardımıyla birkaç yerinden delik yapılır. 180 C’ye ayarlı fırında 50 dakika pişirilir. Piştikten sonra poşetin ağzı kesilerek açılırve ilk sıcaklığı geçince tavuk sarmaları dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

21 Ekim 2010 Perşembe

Harire

Hamaratabla'nın düzenlediği yarışmaya göndermek için sevgili Hilal'den denediğim bir tarif. Hilal'in damak tadına çok güvenirim ama pekmez sevmeyen biri olarak pekmezle yapılan bir tatlıyı bu kadar seveceğimi tahmin etmemiştim. Dondurma ile muhteşem bir ikili oldu. Paylaşım için ve pekmezi bana sevdirdiği için Hilal'e çok teşekkür ediyorum.

Malzemeler:
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı un
½ su bardağı şeker
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı silme yenibahar
½ tatlı kaşığı tarçın
Az çekilmiş ceviz
Yapılışı :
Pekmez, un, su ve şeker bir tencereye koyularak iyice çırpılır ve orta ateşte kaynayana kadar pişirilir. Kaynamaya başladığı sırada tarçın ve yenibahar eklenir. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca altı kapatılır ve kâselerin yarısına kadar doldurulur. Araya arzu edilen miktarda ceviz serpilerek kalan tatlı üzerine dökülür ve soğutulur. Dondurma ile servis yapılır.
Afiyet olsun.

20 Ekim 2010 Çarşamba

Kuğu Profiterol


Yarışma için hamaratabla'ya gönderdiğim tariflerden biriydi....
Malzemeler :

Hamuru için

2 su bardağı su
100gr margarin
4 yumurta
1.5 su bardağı un
İç krema için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tozşeker
Ayrıca;
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti

Üst kreması için :
80gr bitter çikolata
100 ml süt kreması

Ayrıca;
Pudra şekeri
Kuş üzümü (göz şekli yapmak için)

Yapılışı :
Yağ ve su ocağa konulup, kaynatılır. Kaynar halde iken un bir seferde boşaltılır. 4-5 dakika karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır. Bu arada iç krema malzemeleri karıştırılıp pişirilir. Soğumaya bırakılır. Ayrı bir kapta krem şanti sütle çırpılır. Soğuyan iç krema ile karıştırılıp tekrar çırpılır. Hazırlanan iç krema dolaba konulur.Soğuyan hamura yumurtalar tek tek eklenip yoğrulur. Krema torbasının ya da pompasının ucuna orta boy düz uç takılıp hazırlanan hamur doldurulur ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkılır. ( Profiterol sıkar gibi başlayıp, kendimize doğru çekerek bitiriyoruz. Başlangıç yeri yüksek bitiş yeri incelerek kuğu şeklini veriyoruz.) Hamurun bir kısmıyla kuğuların kafasını oluşturmak için torbaya düz ince bir uç takılır ve başka bir tepsiye S şeklinde sıkılır. (son kıvrımını biraz düz bırakmak gerekiyor.). “S” ‘şekilli olan hamurlara kuş üzümü batırılıp göz şekli verilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir. Fırını kapattıktan sonra en az yarım saat kapağını açmayın. Soğumasını bekleyin.Üst sosu için; krema ocağa alınıp ısıtılır. Sonra ince kıyılmış çikolata parçaları ilave edilir ve eriyinceye kadar karıştırılır. Soğumaya bırakılır.
Fırından çıkınca kuğuların gövdesinin üst kısmı kesilip, içine krema sıkılır. Dilerseniz kremaya küçük doğranmış muz ilave edebilirsiniz. Kesilen parçalar ikiye bölünüp, kuğunun kanatları olacak şekilde batırılır. Son olarak kafa bölümü batırılarak kuğu şekli tamamlanır. Üzerine pudra şekeri elenir. Servis tabağına çikolata sos dökülür, üzerlerine kuğular yerleştirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.

19 Ekim 2010 Salı

Yonca Gıda ve Birdemliksohbet Sevil'in Sürpriz Hediyesi


Sevgili SEVİL arkadaşımız ve YONCA Gıda biz blogerler için bir sürpriz hazırlamış.
Katıldığım etkinlikte Yonca Gıda firması ve ürünleri hakkında bilgilendik ve bazı ürünlerini deneme fırsatı bulduk. Sevil' ciğim bu hediyelerden daha çok blogcunun faydalanabilmesi için bir etkinlik düzenlemiş, kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum. Bu sürpriz hediyeyi kazanmak için yapılması gerekenler...
•Aşağıda bulunan basın bültenini sitenizde yayınlamak
•Yapmış olduğumuz bu etkinliği sitenizde duyurmanız,,
•Bu kampanyanın Yonca gıda ve birdemliksohbet tarafından yapıldığını yazmak ,
•Yonca gıda ve birdemliksohbet sitelerine link vermek,
•Yan tarafta izle yazan kısımdan İzleyici olmak•Basın bültenini yayınladığınıza dair bu yazının altına yorum yazmak ve linkini bırakmak

AYŞE TÜTER, BLOGGER’LAR İLE BİRARAYA GELDİ
Ayşe Tüter, İstanbul’lu bayanlar ile buluştu.Yonca Gıda, İstanbul’lu blogger bayanlar ile ünlü yemek danışmanı Ayşe Tüter’i bir araya getirdi. Etkinlikte hem birlikte kahvaltı edip hem de Ayşe Tüter ile sohbet etme imkânı bulan blogger lerın keyfine diyecek yoktu.Yonca Gıda yetkililerinin yaptığı marka ve ürün tanıtımlarının ardından, Yonca Gıda ürün özelliklerini anlatan Ayşe Tüter ayrıca ünlü tariflerini de sevenleri ile paylaştı. Bayanların yemeklerle ilgili tüm sorularını yanıtlayan Ayşe Tüter kendisine gösterilen yoğun ilgiden de çok memnun kaldı.İstanbul İTÜ Maçka kampüsü sosyal tesislerinde düzenlenen etkinliğe katılan Yonca Gıda yetkilileri ‘ İzmir ve Ankara’dan sonra etkinliğimizin İstanbul ayağını da gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Diğer illerde de bu gibi etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceğiz.Bunun içinde çalışmalarımız devam etmekte..’ diyerek bu tür buluşmalarının diğer illerde de devam edeceğini belirttiler.

8 Ekim 2010 Cuma

Pepeçura

Lezzet Dergisi'nden denediğim bir tarif ve yarışma için hamaratabla'ya gönderdim.

Malzemeler:
1 kg. siyah üzüm
6 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı mısır nişastası
Yapılışı :
Siyah üzüm iyice yıkanır. Suyla birlikte bir tencerede kaynatılır. Toz şeker eklenip 5 dk. daha kaynatılır. Üzüm suyu süzgeçten geçirilir ve soğutulur. Üzüm suyundan 1 su bardağı ayrılıp nişastayla birlikte karıştırılır, pürüzsüz hale getirilir. Kalan üzüm suyuna eklenip sürekli karıştırılarak pişirilir. Küçük kaselere ya da kalıplara sıcak olarak paylaştırılır. Buzdolabında iyice soğutup, katılaşınca servis tabağına ters çevrilir. Üzümlerle süslenip servis yapılır.
Afiyet olsun.

Gül Tatlısı (Yeniden)


Daha önceden yayınladığım Gül Tatlısı tarifini yeniden yaparak hamaratabla'nın düzenlediği "tatlı yiyelim, tatlı yarışalım" yarışmasına gönderdim.

7 Ekim 2010 Perşembe

Lokum


Daha önce yayınladığım "Afyon lokumu" tarifini biraz değiştirerek tekrar yaptım ve hamarat abla' nın düzenlediği "tatlı yiyelim, tatlı yarışalım" yarışmasına gönderdim.
Önceki tarifimden farklı olarak rulo yapmak yerine kare dilimler şeklinde kestim, aralarına iri çekilmiş ceviz serperek karenin birini diğerinin üstüne ters çevirerek kapattım. Sonra da bütün bademle süsledim.

Yonca Gıda ile Kahvaltı Keyfi

Geçtiğimiz pazar günü sevgili Sevil'in davetiyle İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Maçka Kampüsünde bulunan Sosyal Tesilerinde Yonca Gıda tarafından düzenlenen kahvaltı etkinliğine katıldım. Kızımla birlikte harika zaman geçirdik. Bloglarını severek takip ettiğim blogcu arkadaşları yakından tanıma ve kısa da olsa sohbet etme şansım oldu.


Yonca Gıda halkla ilişkiler müdürü Meltem Hanım Yonca gıda firması ile ilgili tanıtıcı bilgiler verdi.

Konuklar arasında Ayşe Tüter de vardı; kendisiyle sohbet etme imkanı bulduk. Özellikle kanola yağı konusunda aydınlatıcı bilgiler verdi. Kanola yağı kullanma konusundaki tereddütlerimi giderdi.
Etkinlik bitiminde hediyelerimizi de alıp mutlu bir şekilde ayrıldık ama hep tekrar yeni etkinliklerde buluşmayı hayal ederek ve dileyerek:))
Bu güzel etkinlik için Sevil'e, Yonca Gıda'ya ve katılan tüm blogcu arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yeniden görüşmek üzere....

5 Ekim 2010 Salı

Şeftalili Kup

Tarifi hamarat abla' nın düzenlediği "tatlı yiyelim, tatlı yarışalım" yarışmasına gönderdim.


Malzemeler :
2 adet şeftali
5 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı su
1 paket tart jöle

Muhallebi için;
2,5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı :
Bir tencereye kabukları soyulup doğranmış şeftali, şeker ve su alınıp şeftaliler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Blender yardımıyla püre haline getirilip soğutulur. Tart jöle eklenip tekrar ocağa oturtulur ve 1-2 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır.
2 su bardağı süt ve toz şeker tencereye alınıp kaynatılır. Nişasta ve un kalan yarım bardak sütün içinde ezilir ve kaynayan tencereye eklenir Sürekli karıştırılarak krema kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Malzeme ocaktan alınıp ikiye bölünür ve yarısına kakao eklenir. Kuplara paylaştırılır. Hafif kabuk tutması için 2-3 dakika beklenir Üzerine şeftali püresi paylaştırılır. Bu arada beyaz muhallebi sertleşmemesi için sürekli karıştırılır. Şeftali püresinin üzerine de beyaz muhallebi paylaştırılır. Buzdolabında soğutulup nane yapraklarıyla süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Közlenmiş Patlıcan Yatağında Çeşnili Tavuk Kanat


Malzemeler :
1 kg. tavuk kanat
1/2 paket Maggi Paprikalı Çeşni
1/2 paket Maggi Otlu Çeşni
Fırın poşeti

5-6 adet kemer patlıcanı
2-3 adet kırmızı biber
2-3 adet acı sivri biber
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz, kırmızı pul biber, kekik

Yapılışı :
Tavuk kanatları ateşe tutularak ince tüyleri temizlenir ve yıkanır. Geniş bir kapta paprikalı ve otlu çeşnilerle harmalanır, 2'li, 3'lü gruplar halinde çöp şişlere takılır.Fırın poşetine yerleştirilir. Poşetin ağzı kapatılıp, kürdan yardımıyla birkaç yerinden delinir. 180 derece fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirilir.
Patlıcanlar ve biberler tercihen odun ateşinde közlenir ve suya tutularak kabukları soyulur. Biberlerin çekirdek kısımları çıkartılır. Patlıcanlarla birlikte ince ince kıyılır. Bir tencerede tereyağı eritilir. Üzerine kıyılmış sebzeler eklenir. Tuz eklenip bir süre pişirilir. Servis tabağına yayılır, üzerine kırmızı pulbiber, kekik serpilir. Fırın poşeti kesilerek açılır. Kızaran kanatlar patlıcanlı karışımın üzerine yerleştirilerek servis yapılır.

Afiyet olsun

30 Eylül 2010 Perşembe

Örgülü Tatlı


Bu tatlıyı portakalağacı' ndan çok uzun süre önce denemiştim. Defalarca yapmama rağmen yayınlamak ancak kısmet oldu. Tarifi hamarat abla' nın düzenlediği "tatlı yiyelim, tatlı yarışalım" yarışmasına gönderdim.
Malzemeler:
1/2 su bardağından bir parmak eksik tereyağı/margarin, erimiş ve ılınmış
1/2 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı süt
3,5 su bardağı un

İçi:
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz içi

Şerbeti:
3,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım limon suyu

Yapılışı :
Toz şeker ve su bir tencereye alınır. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha ateşte tutulur. Limon suyu eklenip soğumaya bırakılır. Eritilip soğutulmuş katıyağ, sıvıyağ, süt ve kabartma tozu telle çırpılır. Un eklenerek özlü bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.
Hamurdan yumurtadan küçük bezeler kopartılır. Merdane ile oval şekilde açılıp, kenarlarına 4-5 çizik atılır. Ortasına ceviz yerleştirilirp çiziklerin alt kısmından başlanarak örgü şekli verilir.
190 derece fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca soğuk şerbet üzerlerine gezdirilir. (tatlı sıcak, şerbet soğuk)
Afiyet olsun.

22 Eylül 2010 Çarşamba

Patlıcan Köfte




Okulların açılması ile birlikte hem bir öğrenci velisi hem de bir eğitim kurumu çalışanı olarak yoğun bir döneme başlamış oldum. Bu yüzden mutfağa ve bloguma fazla zaman ayıramıyorum.

Malzemeler :
500 gr. kıyma
2 dilim ufalanmış bayat ekmek
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
1-2 diş sarımsak (ezilmiş)
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, köfte baharı
isteğe göre birkaç dal maydanoz (ince kıyılmış)
4-5 adet minik patlıcan
Üzerine;
kaşar peyniri rendesi
Yapılışı :
Patlıcanlar ocakta közlenir. Suya tutularak sapları koparılmadan kabukları temizlenir.
Köfte malzemeleri bir kapta harmanlanıp iyice özleşinceye kadar yoğrulur. Patlıcanlar köfte harcı ile sadece sapları dışarıda kalacak şekilde kaplanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip 180 derece fırında pişirilir. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilip kaşar eriyinceye kadar fırında tutulur. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

16 Eylül 2010 Perşembe

14 Eylül 2010 Salı

Rüzgar Gülü Milföy


Hamarat abla'nın düzenlediği yarışma için hazırladığım tariflerden biri. Ben yarışma konusu gereği tavuklu yaptım ama istediğiniz iç malzeme ile yapabilirsiniz. Özellikle çocukların çok seveceğini tahmin ediyorum.
Bu arada yarışma sonuçlandı ve "en çok tarif gönderen" kategorisinde birinci oldum. Kaç tarif gönderdiğimi söylemeyeyim:)) Tarif uyduracağım diye canım çıktı. Neredeyse her gün tavuk pişirdiğim için çoook uzun bir süre tavuk yiyebileceğimi zannetmiyorum:))
Biraz geç oldu ama herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun. Gönül isterdi ki çifte bayram, bayramlar olsun ama olmadı:))
Malzemeler :
250 gr. minik doğranmış tavuk eti
1 paket milföy hamuru
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz, karabiber
Yapılışı :
Milföy hamuru buzluktan çıkarılarak çözülmesi için oda sıcaklığında bekletilir. Tereyağı tencereye alınıp eritilir, tavuk etleri eklenip kavrulur, tuz ve karabiberle tatlandırılıp ocak kapatılır. Buzu çözülen milföy hamurları her bir köşesinden ortaya doğru, ortasını koparmadan kesilir. Tavuklu harçtan bir miktar yerleştirilir, kaşar rendesi serpilir. Kesilen köşenin bir ucundan tutulur ve ortaya doğru katlanır. Diğer köşelerde aynı şekilde hep aynı yönde olmasına dikkat edilerek ortaya katlanır ve hamurun yapışması sağlanır. Üzerine isteğe göre milföy hamurundan süslemeler yapılır. Son olarak yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 180 °C fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.

7 Eylül 2010 Salı

Taze Kayısılı Kek


Temmuz ayında yaptığım bir kek. Daha önce yayınladığım şeftalili kek tarifini kayısı ile denedim.

Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı toz karanfil
2 su bardağı un
10-12 adet taze kayısı
1 çay bardağı iç kabukları ayıklanmış badem (Bademlerin kabuklarını bir süre sıcak suda bekletip soyabilirsiniz)
Üzerine;
şeftali ya da kayısı reçeli

Yapılışı :
Yumurta ve toz şeker mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir.Un, kabartma tozu, tarçın ve karanfil birlikte elenerek karışıma eklenir ve yavaşça karıştırılır. Hazırlanan hamur margarinle yağlanmış yuvarlak bir kalıba dökülür. Üzerine çekirdeği çıkarılıp dilimlenmiş kayısılar istenilen şekilde dizilir, badem yerleştirilir. 150-160 derece fırında kürdan testi yapılarak pişirilir. Keke batırılan kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Kek soğuyunca kalıptan çıkarılır. Üzerine tanesiz kayısı reçeli sürülüp dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

6 Eylül 2010 Pazartesi

Tavuklu Milföy Böreği

Bu börekleri de Hamaratabla'nın Maggi sponsorluğunda düzenlediği "Fırında Tavuk Yemekleri yarışmasına" gönderiyorum.

Tarifimi aynı zamanda bugün sona erecek olan "Sahur Lezzetleri Etkinliği" ne destek olmak için mintininmutfağı arkadaşımıza gönderiyorum. Sizler de sahur için hazırladığınız tarifleri göndererek paylaşabilirsiniz.



Malzemeler :
500 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk eti
1 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet dolmalık sarı biber
1 kase bezelye (haşlanmış)
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket milföy hamuru
Üzerine;
yumurta sarısı, çörek otu
Yapılışı :
Sıvı yağ ve tavuk etleri bir tencereye alınıp, tavuk suyunu çekinceye kadar kavrulur. Biberlerin çekirdek kısımları çıkartılır ve küp şeklinde doğranır, tencereye eklenir. Biberler yumuşayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Haşlanmış bezelyeler eklenir, tuz ve karabiberle tatlandırılır. Ocak kapatılarak soğumaya bırakılır.
Milföy hamurları buzluktan çıkarılıp oda sıcaklığında çözülmesi için bekletilir. Buzu çözülen milföy hamurları kenarları dışarıya sarkacak şekilde muffin kalıplarına yerleştirilir. Ortalarına tavuklu harç paylaştırılır. Köşeleri karşılıklı şekilde ortaya getirilerek bohça şeklinde kapatılır ve bir kürdanla tutturulur. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak ya da ılık olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Tuzda Tavuk


Tavuklu tariflere devam:))

Tarifimi Hamaratabla'nın Maggi sponsorluğunda düzenlediği "Fırında Tavuk Yemekleri yarışmasına" gönderdim. Desteklerseniz sevinirim.



Malzemeler:
1 adet bütün tavuk
2 kg. kaya tuzu
2 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı Maggi Paprikalı Çeşni
1 adet büyük boy patates
yeterince su

Yapılışı :
Tavuk ateşe tutularak ince tüyleri temizlenir ve güzelce yıkanır. Tavuğun içine 1 yemek kaşığı Maggi Paprikalı çeşni dökülüp her tarafına yayılır. (Çeşni tuz içerdiği için kesinlikle tavuğun üzerine sürmeyin) Patatesin kabukları soyulup dörde bölünür ve tavuğun içine yerleştirilir. (İsterseniz iç pilav hazırlayıp doldurabilirsiniz.)
Tuz genişçe bir kaba dökülüp yumurta akı ve yeterince su ilavesiyle hamur haline getirilir. Fırın kabının dibine 1 cm kalınlığında tuz hamuru yayılır, üzerine tavuk oturtulur. Kalan tuzla tavuğun her tarafı hava almayacak şekilde kaplanır. 200 derece fırında yaklaşık 2 saat, tuz iyice kızarana kadar pişirilir. (İsterseniz üzerine biraz alkol döküp, çakmakla yakarak alevler eşliğinde servise getirebilirsiniz.)Tavuğun üzerindeki tuz tabakası bir çekiçle ya da sert bir cisimle kırılır, tuzlar temizlenir. Tavuk parçalanarak servis yapılır.

Afiyet olsun.