Disable Copy And Past

10 Mayıs 2016 Salı

Zeytinli Pastane Kurabiyesi


Malzemeler :
125 gr. oda ısısında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurtanın beyazı (sarısı üzeri için ayrılacak)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 buçuk yemek kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 buçuk su bardağı un
İçine ;
Yeteri kadar çekirdeksiz siyah zeytin
1 yumurta sarısı
Haşhaş tohumu, susam, çörek otu, vb.
Yapılışı :
Kabartma tozu ve un haricindeki malzemeler, derin bir kap içerisinde, yoğrularak karıştırılır.
Üzerine kabartma tozu ve azar azar un eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde açılır ve çekirdeği çıkarılmış zeytin yerleştirilerek D şeklinde kapatılır. Kapatma yerleri iki parmak arasında sıkılıp inceltilir ve aralıklı olarak içe doğru bastırarak şekillendirilir. Bütün hamur bitinceye kadar işlem tekrarlanır.
Elde edilen hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
Üzerlerine parmak uçları ile bastırılıp, ince olacak şekilde açılır.
Ortasına çekirdekleri çıkartılmış zeytin koyulup, D şeklinde kapatılır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Hazırlanan kurabiyelerin üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülüp, haşhaş tohumu, susam veya çörek otu serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir, ılık olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Kaynak : http://kadincatarifler.com/zeytinli-pastane-kurabiyesi-tarifi

Hiç yorum yok: