Disable Copy And Past

10 Mayıs 2016 Salı

Şeker Hamurlu Kurabiye Denemesi ve Kızımın Doğum Günü





Malzemeler :
1 adet yumurta
200 gr. yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
2,5 -3 su bardağı un
1 çay kaşığının ucu ile kabartma tozu
1 paket vanilya (İsteğe göre tarçın yada limon kabuğu rendesi koyabilirsiniz.)

Süsleme için;
Değişik şekillerde kurabiye kalıbı, 
çeşitli renklerde şeker hamuru
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı su

Yapılışı :
Margarin ve tereyağı yoğurma kabına alınıp mikser ile çırpılır. Pudra şekeri, nişasta, vanilya, kabartma tozu eklenir. Kontrollü şekilde un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.  Hazırlanan hamur streç filme sarılıp buzdolabında en az yarım saat bekletilir. 
Hamur buzdolabına alınıp merdane ile 05-1 cm kalınlığında açılır. İstenilen kurabiye kalıbı ile kesilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde 10-15 dakika kadar kontrollü şekilde pişirilir. En az 7-8 saat dinlendirilip süsleme işlemine geçilir. Şeker hamuru pudra şekeri yardımıyla açılıp uygun şekilli kalıplarla kesilir ve suyla inceltilmiş bal sürülmüş kurabiyelerin üstüne yerleştirilip isteğe göre süslenir.
Afiyet olsun, denemek isteyenlere kolay gelsin.








1 yorum:

Turuncu Tatlar dedi ki...

bence çok başarılı olmuşsun canım ellerine sağlık masada süper olmuş emeklerine sağlık kimbilir kızın ne kadar sevinmiştir :)sevgiler..