Disable Copy And Past

10 Mart 2016 Perşembe

Hindistan Cevizli-Limonlu Kek




Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ (biraz büyükçe bir çay bardağı)
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
yarım su bardağı kurutulmuş cranberry (Kuru yemişçilerde yaban mersini diye satılan aslında yaban mersini olmayan küçük kırmızı meyveler:))
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

Yapılışı :
Yumurtalar ve toz şeker mikser yardımıyla şeker iyice eriyinceye kadar çırpılır. Süt, sıvı yağ ve limon suyu eklenip karıştırılır. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya, Hindistan cevizi rendesi, limon kabuğu rendesi eklenip mikserin düşük devrinde çırpılır. Son olarak kurutulmuş cranberry  eklenip karıştırılır. Margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika kadar pişirilir. Kekin pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir. Kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Soğuyunca kalıptan çıkarılıp dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.


1 yorum:

Emine K. Kaya dedi ki...

Kek kalıbının şekli çok güzelmiş.. kekte nefis görünüyor ellerinize sağlık :)