Disable Copy And Past

3 Mart 2016 Perşembe

Çikolatalı Gül Kurabiye






İş yerinde emektar bir ablamız için düzenlediğimiz emeklilik partisine "ne yapabilirim" diye düşünürken Ufuk Hanım'ın sayfasında bu kurabiyeleri gördüm ve hemen kararımı verdim. Görselliği ve lezzetiyle hazırladığımız ikramlar arasında dikkat çeken tariflerden biri oldu. Ufuk Hanım'a bu güzel tarif için teşekkürler.


Malzemeler :
150 gr oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un 
1 çay bardağı damla çikolata
200 gr bitter çikolata (Yarısına sütlü kuvertür çikolata kullandım.)


Yapılışı :
Margarin, yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ bir kapta güzelce karıştırılır. Vanilya, kabartma tozu ve kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un eklenip yoğrulur. Hamura, damla çikolata eklenip, silikon gül kurabiye veya kek kalıbına bastırarak yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çok fazla kızartmadan pişirilir. Pişen kurabiyeler soğuturken, çikolata benmari yöntemiyle eritilir. Eriyen çikolatadan güllü silikon kalıpların içlerine birer tatlı kaşığı dökülür. Çikolatanın donmasına müsaade etmeden kurabiyeleri ters çevrilerek kalıplara yerleştirilir ve buzdolabında koyarak yarım saat bekletilir. Kalıplardan dikkatle çıkarılarak servis yapılır. 

Afiyet olsun.

2 yorum:

Özgen dedi ki...

Harika olmuşlar acaba kekle de denenebilir mi sevgiler

Oktay Usta Tarifleri dedi ki...

Sitenizdeki tarifler ve açıklaması oldukça güzel ben de sizleri siteme davet ediyorum.
http://www.oktayusta-yemektarifleri.com/