Disable Copy And Past

5 Kasım 2015 Perşembe

Tahinli Çıtır Rulolar (Baklava Yufkası ile)


15 adet hazır baklava yufkası
1 su bardağı kadar tahin
100 gr eritilip soğutulmuş tereyağı  (tereyağı-sıvı yağ karışımı da kullanabilirsiniz.)
1 su bardağı kadar toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Üzerine;
Pudra şekeri

Yapılışı :
3 adet baklava yufkası aralarına eritilmiş tereyağı sürülerek üst üste yerleştirilir. Üzerine her yerine gelecek şekilde kaşıkla tahin gezdirilir ve bolca toz şeker ve ceviz serpilir. Geniş kenarından başlanarak rulo şeklinde sarılır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanır ve kalan tereyağı ruloların üzerine sürülür. İstenilen büyüklükte dilimlenen rulolar önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarılan tahinli rulolar ılık hale gelince üzerine pudra şekeri elenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Not : Hazır baklava yufkası paketinden arta kalan yufkaları börek yaparak değerlendirebileceğiniz gibi buzlukta da saklayabilirsiniz.

2 yorum:

Sefa Gencal dedi ki...

Merhabalar, baklava yufkası ile yapılan börekler kıyır kıyır oluyor. Tahinli çıtır rulolarınız enfes görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık pratik ve lezzetli bir yemek harika