Disable Copy And Past

19 Kasım 2015 Perşembe

Pop Kek




Ben mutfaksırları'nın kek tarifini uyguladım, sevdiğiniz bir kek tarifi ile de yapabilirsiniz.
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı tereyağı (erimiş)
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kekleri kaplamak için;
Kuvertür çikolata
File badem, fıstık ve şeker süsler
Yapılışı:
Şeker ve yumurta çırpma kabına alınır ve şeker eriyinceye kadar çırpılır. Süt, vanilya, oda sıcaklığına gelmiş erimiş tereyağı eklenip çırpmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu birlikte elenerek karıştırılır, akıcı bir kek hamuru elde edilir. Hazırlanan kek hamuru pop kek kalıbına paylaştırılır, kalıbın diğer parçası üzerine kapatılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirilir. Pişen kekler kalıptan çıkarılır, hamur bitinceye kadar aynı işlem tekrarlanır. (Ben hamurun bir kısmını gül şeklindeki minik muffin kalıbına döktüm. Pişen kekleri kalıptan çıkardım. Yıkayıp kuruladıktan sonra eritilmiş çikolata döktüğüm kalıba soğumuş kekleri tekrar yerleştirip dondurdum.)
Çikolata benmari usulü eritilir. Kek çubukları hafifçe çikolataya bulanıp keke batırılır, donması için kısa bir süre bekletilir. Pop kekler eritilmiş çikolataya batırılıp, fazla çikolatanın akması için hafifçe sallanır. İstenilen süsleme malzemesine bulanır.Birbirine değmeyecek şekilde bir bardak içine koyarak ya da strafora saplanarak donması için beklenir.

Afiyet olsun.


Kalıbın fotoğrafı netten alıntı, kalıp hakkında fikir vermek için paylaştım.

1 yorum:

Turuncu Tatlar dedi ki...

Ellerine saglik birsencim rengarenk ne kadar albenili olmuslar sevgiler☺