Disable Copy And Past

16 Ekim 2015 Cuma

Patlıcanlı Börek, Baklava Yufkasından


Malzemeler :
20 adet baklava yufkası
3-4 adet kemer patlıcan
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet yeşil kapya biber
3 adet domates
tuz, karabiber, pul biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kase çeçil peyniri (rendelenmiş kaşar peyniri de olur)

Arasına;
1-1,5 çay bardağı sıvı yağ

Üzerine ;
yumurta sarısı, susam

Yapılışı :
Patlıcanlar alacalı soyulup minik küpler şeklinde doğranır, tuzlu suda 15 dakika bekletilir. Biberlerin çekirdekleri çıkarılır ve küp şeklinde doğranır. 2 yemek kaşığı sıvı yağ tencereye alınıp ısıtılır, biberler eklenip kavrulur. Patlıcanların suyu sıkılıp biberle birlikte bir süre kavrulur. Kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesler de eklenip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirlir, tuzu ayarlanıp baharatlar eklenir ve ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.
1 adet baklava yufkası temiz bir zemine serilir, üzerine fırça ile sıvı yağ sürülür. Üzerine 2. yufka serilir, sıvı yağ sürülür. 4 kat yufka oluncaya kadar aynı işlem tekrarlanır. Yufkaların geniş kenarına patlıcanlı harç boydan boya yerleştirilir, üzerine çeçil peyniri serpilir ve rulo şeklinde sarılır. Kalan yufkalar da aynı şekilde hazırlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, üzerilerine yumurta sarısı sürülür, susam serpilir. İstenilen büyüklükte dilimlere kesilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar (20-25 dakika) pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Not : Kaşar peyniri kullanırsanız mutlaka sıcak servis edin, çeçil peyniri ile soğuk olarak da yenilebiliyor.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Sefa Gencal dedi ki...

Merhabalar, patlıcanlı böreğiniz çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.En yakın bir zamanda deneyeceğim.

Saygılar.