Disable Copy And Past

27 Ekim 2015 Salı

Fajitas Steak (Fahita)





Meksika mutfağından harika bir lezzet...

Malzemeler :
kişi başına 180 gr. olacak şekilde dana biftek
1 adet sarı California biberi
1 adet kırmızı California biberi
1 adet yeşil California biberi
1 adet büyük boy kuru soğan
1 kase haşlanmış Meksika fasulyesi (konserve)
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Marinasyon için;
1 çay bardağı zeytinyağı
fajita baharatı (büyük marketlerde satılıyor)ya da karabiber, kırmızı toz biber, kekik

Servis için;
ekşi krema sosu (yoğurt kullandım), salsa sos, avakado sos (hardal sos kullandım)
Tortilla (lavaş)

Yapılışı :
Biftekler zeytinyağı ve baharatlarla harmanlanıp 2 saat kadar dinlendirilir.
Vok tavaya sıvı yağ alınıp ısıtılır, iri doğranmış soğan eklenip soğan rengi dönünceye kadar kavrulur. Biberlerin çekirdekleri çıkarılıp jülyen usulü doğranır ve tavaya eklenir. Sebzeler tam pişmeden, hafif diri kıvamda iken konserve Meksika fasulyesi eklenir, tuzu ayarlanıp ocaktan alınır.
Marine olan etler kızgın döküm tavada ya da ızgarada arkalı-önlü pişirilir, tuzu ayarlanır.
Döküm fajita servis tavaları biraz ısıtılır, hazırlanan sebzeler tavalara paylaştırılır. Üzerine jülyen  doğranmış biftekler yerleştirilir, fırında çok az tutulur. (Cızırtısı duyuluncaya kadar) Isıtılmış lavaş ekmeği ve soslarla birlikte servis yapılır. (Fajita servis tavanız yoksa sorun değil, lavaş dürüm yaparak da sunabilirsiniz. Jalepeno turşusu da çok yakışıyor, fotoğraf çekerken unutmuşum)

Afiyet olsun.

2 yorum:

Sefa Gencal dedi ki...

Merhabalar, Meksika mutfağından fajitas steak çok güzel ve leziz görünüyor. Çok da şık bir sunum. Acıktım inanın. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Emine K. Kaya dedi ki...

Blogunuzu tariflerinizi çok beğendim sizi takibe aldım banada beklerim..
Resimlerinizde adınızı göremedim.. eğer etiketlemzseniz emek hırsızlarına fırsat vermiş olursunuz..
sevgiler..