Disable Copy And Past

2 Haziran 2015 Salı

Pavlova


 
İlk defa denediğim ve tadına baktığım bir pasta, belki uzun zamandır diyet yaptığımdan bana şeker oranı biraz fazla gibi geldi. Tekrar yaptığımda şeker miktarını azaltıp, biraz toz fındık eklemeyi düşünüyorum. Denemek isteyenlere kolay gelsin:))
 
Malzemeler :
4 adet yumurta akı
1 çimdik tuz
200 gr. toz şeker
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı elma sirkesi
 
Krema için;
200 gr. sıvı krema (süt kreması)
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
 
Üzerine:
çilek, kiraz, böğürtlen, vb. meyve
 
Yapılışı :
Yumurta akları (hiç sarı değmeyecek)bir kaba alınıp bir çimdik tuz ilavesiyle kar gibi oluncaya kadar çırpılır. (Çırpma kabı ters çevrildiğinde dökülmeyecek şekilde olacak.) Toz şeker azar azar ilave edilip yumurta aklarını söndürmeden çırpmaya devam edilir. Elma sirkesi ve nişasta eklenip bir spatula ile alttan üste havalandırarak dikkatlice karıştırılır.
Yağlı kağıdın üzerine 20 cm çapında bir daire çizilir ve kağıt çizilen tarafı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir. Yumurta akları çemberin dışına taşırmadan dökülür ve orta kısmı hafif çukurlaştırılır. (Ben krema pompası kullandım, bir kısmını minik bezeler şeklinde hazırladım ve süslemede kulandım)
Hazırlanan malzeme önceden ısıtılmış 120 derece fırında 1 saat kadar pişirilir ve fırın kapağı açılmadan soğutulur. İyice soğuyunca dikkatli bir şekilde servis tabağına alınır.
Sıvı krema, pudra şekeri ve vanilya mikserle katı bir kıvam alıncaya kadar çırpılır. Hazırlanan krema pavlovanın çukur kısmına fazla bastırmadan (çabuk kırılıyor) yerleştirilir, üzeri meyvelerle süslenerek servis yapılır.
Not : Krema ve meyveler mutlaka servisten hemen önce konulmalı, bekleyince pasta çıtır özelliğini kaybedebiliyor.
 
Afiyet olsun.

1 yorum:

Seda Yazici dedi ki...

çok nefis görünüyor ilk denemeye göre.tarifi not ediyorum deneyeceğim :)