Disable Copy And Past

24 Haziran 2015 Çarşamba

Kapalı Pide Çeşitleri

                                           
                                                         Kavurmalı-kaşarlı kapalı pide


                                            Pastırmalı-kaşarlı kapalı pide


                                         Kavurmalı-pastırmalı-kaşarlı kapalı pide


                                        Kavurmalı-sucuklu-pastırmalı-kaşarlı açık pide
 
Malzemeler :
 
1 çay bardağı süt
2 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant (kuru) maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un (3-3,5 su bardağı)
 
İç malzemesi;
pastırma
kaşar peyniri
kavurma
sucuk, vb.
 
Üzerine;
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Yapılışı :
Kuru maya, toz şeker, ılık süt ve su bir kapta karıştırılır. Üzerine sıvı yağ, tuz aldığı kadar un eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle örtülüp 1 saat mayalanması için bekletilir. Mayalanan hamur 4 ya da 5 eşit parçaya bölünüp beze yapılır. Bezeler uzun pide olacak şekilde ince açılır. Üzerine iç malzeme (pastırma-kaşar, kavurma kaşar, sucuk kaşar, ya da hepsi karışık) yerleştirilip hamurun kenarları ortaya doğru getirilip kapatılır, kapalı pide şekli verilir. Bütün hamurlar bu şekilde hazırlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Fırında çıkınca üzerlerine tereyağı sürülür. Dilerseniz hamuru yuvarlak açıp, kenarlarını kıvırarak açık pide şeklinde de yapabilirsiniz. Açık pideye yumurta sarısı sürmenize gerek yok, sadece fırından çıkınca kenarlarına tereyağı sürebilirsiniz. 
 
Afiyet olsun.

Kaynak : http://www.boyleolur.com/pastirmali-pide-nasil-yapilir/

1 yorum:

Nilay Durukan dedi ki...

Ellerinize sağlık çok da severim.
Bu arada 2008'deki bir posttaki bana bıraktığınız yorumdan geldim.
Sizi tekrar görmek çok güzel