Disable Copy And Past

15 Ocak 2015 Perşembe

Portakallı Babaanne Kurabiyesi

 

Malzemeler :
150 gr. tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un

Üzerine;
2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı :
Bütün malzeme bir kapta karıştırılıp yoğrulur. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar kopartılıp yuvarlanır. Toz şekere bulanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

3 yorum:

Güloanne Mutfakta Gülten dedi ki...

Canım ya Ellerine sağlık nefis görünüyor.

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık bu kurabiyeyi çok severim ama sıvıyağla yaparım sevgiler

miyase dedi ki...

tarifi görünce dayanamadım geldim, çocukluğumun kurabiyesi bunlar :)ellerine sağlık