Disable Copy And Past

19 Ocak 2015 Pazartesi

Boşnak Böreği (Güncelleme)



Blogumda paylaştığım ilk tariflerden biri; uzun zaman sonra tekrar yapınca fotoğrafını da güncellemek istedim. Patatesli, ıspanaklı ve pırasalı olmak üzere 3 farklı iç malzeme ile hazırladım. Ispanaklı iç malzemeyi burada olduğu gibi çiğden, pırasalı malzemeyi de pırasaları kavurup karabiber ve pul biberle tatlandırarak hazırladım.

Malzemeler:
1 kg un
yeterince ılık su
tuz
İç harcı :
4-5 patates
1 adet kuru  soğan
tuz, karabiber, pul biber
1 tatlı kaşığı salça
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ


içine sürmek için :
1/2 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağı
Yapılışı :
Un, ılık su ve tuzla sert olmayacak bir hamur yoğrulup, 4-5 bezeye ayrılır ve üzerleri bir bezle örtülüp dinlenmeye bırakılır.(yaklaşık 1 saat)Hamur dinlenirken iç harcı hazırlanır. Patates haşlanır, kabukları soyulup çatalla ezilir. Soğan yemeklik doğranıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, salça eklenip biraz daha kavrulur. Patates eklenip kavurmaya devam edilir, tuz ve baharatlarla tatlandırılıp ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.
Bir tavada margarin eritilir ve sıvı yağ eklenip karıştırılır.  Bezeden bir tane alınır ve unlamış zeminde oklava ile biraz açılır. Yağ karışımından sürülür ve elle kenarlarından çeke çeke büyütülür ama yırtılmamasına dikkat edilir. Yufka inceliğinde olduğu zaman kenarlarına patatesli harçtan yerleştirilir ve hamurun kenarı üzerine katlanır. Tekrar yağ karışımından dökülür ve uzata uzata rulo gibi sarılır. Ortasına gelindiğinde hamur yırtılıp ruloyu tamamlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Bütün hamurla aynı işlem tekrarlanır. Hamurun hepsi bittiğinde kalan yağ karışımı böreğin üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun...

3 yorum:

Deniz Güneş dedi ki...

çok merak ettiğim bir lezzet boşnak böreği..
ellerine sağlık canım..

nursen aksoy dedi ki...

Epeydir açma börek yapmıyorum,yarın yapsammı??Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık arkadaşım..sevgiler..

Özgen dedi ki...

Nefis görünüyor elinize sağlık sevgiler