Disable Copy And Past

5 Ocak 2015 Pazartesi

Bodrum Yemeği (Kerevizli Pırasa)

 
 
 
 
Pazardan aldığım köy pırasasını "nasıl değerlendirebilirim" diye düşünürken bir Ege gelini olan arkadaşım kerevizle pişirebileceğimi söyledi. İnternetten araştırınca bu tarifi buldum ve çok beğendim. Buzluktaki haşlanmış ve iç kabukları soyulmuş nohutları kullandığım için pişirme esnasında nohutlar biraz dağıldı, kabuklu nohutta bu sorun yaşanmayacaktır, sanırım:))

Malzemeler :
1 kg. taze köy pırasası
1 baş bol yeşillikli kereviz
250 gr. kuzu veya dana kuşbaşı doğranmış et

1 su bardağı haşlanmış nohut
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ

1 adet limon
3 adet olgun domates

2 adet yemeklik doğranmış soğan

Yapılışı
Öncelikle kuşbaşı etler, iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Büyük bir tencereye iki kaşık sıvı yağ konur ve soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
Üzerine sırasıyla kerevizin sert olan sap kısımları, yıkanmış doğranmış pırasalar, kerevizin yeşil yaprakları, kerevizin etli kısmı, nohut, pişmiş et, domates, limon suyu ve tuzu ilave edilir.
4) Kaymamaya başlayana kadar harlı, sonra da orta ateşte pişmeye bırakılır. Bu yemek için domatesin suyu yeterli gelmezse pişme sırasında ara ara sıcak su ilave edilerek bütün sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

4 yorum:

Deniz Güneş dedi ki...

zeytinyağlı bir yemektir diye beklerken etli çıktı :)
hem kereviz hem pırasa değişik olmalı.
ellerine sağlık canım..

nursen aksoy dedi ki...

Çok keyifli ve lezzetli bir yemek omuş,ellere sağlık canım..Tam bir kış yemeği:))

Özgen dedi ki...

Harika tam da elimdeki pırasalarla ne yapsam diye düşünüyordum kesinlikle yarın yapacağım sevgiler

eylem ceylan dedi ki...

sevdiremedim kerevizi bizimkilere.ellerine saglık.