Disable Copy And Past

11 Aralık 2014 Perşembe

Tavuklu Fajita


 
Malzemeler :
1 kg. jülyen doğranmış tavuk göğsü
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet yeşil dolmalık biber,
1 adet soğan (orta boy)
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz acı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 tatlı kaşığı tuz
 
Servis için; tortilla ekmeği, salsa sos
 
Yapılışı :
Biberlerin çekirdekleri çıkarılıp uzun şeritler halinde doğranır. Soğanın kabuğu soyulup kalın şeritler halinde doğranır. Vok tavaya sıvı yağ alınıp ısıtılır, soğanlar rengi dönünceye kadar kavrulur ve biberler ve sarımsak eklenip yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tavadan alınıp aynı tavaya tavuklar eklenir ve tavuk suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Ayrılan biberler tavuklara eklenir tuz ve baharatlarla tatlandırılıp bir süre daha pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır. Tabakta servis yapabileceğiniz gibi tortilla ekmeği ile dürüm şeklinde de sunabilirsiniz.
 
Vaktiniz varsa tavukları önceden terbiye ederek de hazırlayabilirsiniz. Terbiye için tavukların üzerine yarım limonun suyu, rendelenmiş 1 adet soğan ve 2-3 diş sarımsak, yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım çay bardağı süt ve baharatları ekleyerek buzdolabında birkaç saat beklemek yeterli olacaktır.
Afiyet olsun.

2 yorum:

eylem ceylan dedi ki...

çok pratik bir tarifmiş.ellerine saglık.

Nesrins Kismar dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik.