Disable Copy And Past

31 Aralık 2014 Çarşamba

Sütlü Japon Ekmeği


 

 

http://lullaby.mutfaksirlari.com/ 'da görüp "mutlaka denemeliyim" dediğim bir tarif,  gerçekten çok lezzetli, denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler
(Ölçü 240 ml.lik bardak ile)


Thangzhong hamuru için;
67 gr su (6 çorba kaşığı dolusu)
15 gr ekmeklik un (2 çorba kaşığı silme olacak)

Hamur için;
60 gr süt ( 1/4 su bardağı)
60 gr krema (1/4 su bardağı)
1 adet büyük boy yumurta
2 çorba kaşığı dolusu tereyağı oda ısısında yumuşamış
1 çorba kaşığı dolusu süt tozu (Tarif sahibinin önerisiyle Pınar Süt tozu kullandım)
50 gr toz şeker (1/4 su bardağı)
5 gr (1,5 tatlı kaşığı dolusu instant kuru maya)
1 tatlı kaşığı tuz
350 gr ekmeklik un (2 + 3/4 su bardağı)

Yapılışı:
Thangzhong için; un ve su küçük bir teflon tavada tahta kaşıkla karıştırılarak pişirilir (koyu muhallebi kıvamında oluyor) ve soğuması için bir kaseye alınır.

 Un, maya, süt tozu ve şeker bir kapta karıştırılır.


Yumurta, süt, krema ve thangzhong hamuru mikserin çırpıcı ucu ile 2 dakika karıştırılır, unlu karışım eklenir, hamur henüz pütürlü bir haldeyken tereyağı ve tuz eklenip10-15 dakika kadar yoğurulur.
Hamur mayalanması için; çok az sıvı yağ ile yağlanmış bir kaba alınıp 1-1,5 saat kadar oda ısısında ya da en az 8 saat buzdolabında kabın üstüne streç film kapatılarak bekletilir. Mayalanan hamurdan eşit büyüklükte 4 beze hazırlanıp 10 dakika dinlendirilir.

Her beze yarım santim kalınlığında uzun bir şerit şeklinde merdane ile açılır hamurun iki uzun kenarı ortaya doğru katlanıp çok az üst üste bindirilir ve merdane ile bir kere üstünden geçilip hamur rulo yapılır. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulanır.Hamur yağlanmış baton kek kalıbına yan yana sıralanıp 30-40 dk oda ısısında bekletilir.  Üzerine 1 yumurta sarısı 1 kaşık sütle çırpılıp önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dk. pişirilir.Ilındıktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Özgen dedi ki...

Çok ilginçmiş kesinlikle deneyeceğim sevgiler

Mutfak Hazinem dedi ki...

Bloga emek vermiş arkadaşlarımı ararken size de rastladım. Bir teşekkür etmeden ayrılmak istemedim. Devamı olan, samimi duygularını katarak birbirimize destek olabileceğimiz paylaşımlarda buluşmak üzere.. Dostlarınız ile birlikte bana da beklerim :) http://mutfakhazinem.blogspot.com.tr/

Algodão Tão Doce dedi ki...


Fiquei feliz em conhecer o seu blog, já fiquei por aqui!!!Achei maravilhoso!!!
Visite-me:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
Siga-me e pegue o meu selinho!!!

Obrigada.

Beijos Marie.