Disable Copy And Past

17 Aralık 2014 Çarşamba

Fırında Baharatlı Karnabahar



Malzemeler :
1 adet orta boy karnabahar
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım limon
1 tatlı kaşığı acı toz biber
1 tatlı kaşığı kişniş
1 çay kaşığı karabiber
tuz

Yapılışı :
Karnabahar küçük çiçeklerine ayrılıp yıkanır ve suyu süzülür. Bir kapta; yağ, tuz, limon suyu ve baharatlarla harmanlanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır. (İsteğe göre rendelenmiş sarımsak ya da sarımsak tozu ekleyebilirsiniz.)180 derece fırında 40-45 dakika karnabaharlar kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

3 yorum:

nursen aksoy dedi ki...

Karnıbaharın her türlüsüne bayılıyorum,ellerine sağlık canım..afiyetle..

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık kızartma yerine iyi bir seçenek olmuş sevgiler

Seda Yazici dedi ki...

ellerine sağlık güzel bir alternatif :)