Disable Copy And Past

10 Temmuz 2014 Perşembe

Soğan (Papaz) Yahnisi ve İftar Sofram



Menüdekiler :
Tarhana çorbası
Soğan (Papaz) yahnisi
Pirinç pilavı
Fırında baharatlı patates
Kabak sıyırma
Semizotlu kuru börülce salatası
meyve olarak; kavun

Soğan (Papaz) Yahnisi
Malzemeler :
500 gr. dada kuşbaşı et
1-2 yemek kaşığı tereyağı
20-25 adet arpacık soğan
1-2 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı sirke
tuz
su

Yapılışı :
Soğanlar ayıklanıp suda bekletilir. Tereyağı bir tencereye alınıp eritilir ve etler ilave edilir. Biraz kavurduktan sonra tencerenin kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır. Etler suyunu salıp çekince biraz daha kavrulur; arpacık soğan ve kıyılmış sarımsak eklenir, birkaç dakika daha kavrulur. Üzerine sıcak su eklenip etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz, sirke ve baharatlar eklenip bir taşım daha kaynatılır ve sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

4 yorum:

nursen aksoy dedi ki...

Ekmek bandıra bandırada yenilir,nefis olmuş ..Bayılırım..ellerine sağlık canım.afiyetle...

Turuncu Tatlar dedi ki...

çok güzel bir menü olmuş canım ellerine sağlık.ekmeğimi ucuna bandırdım :)

gülcan Akbas dedi ki...

canım ellerine sağlık nefis gözüküyor hayırlı ramazanlar

Başak Ç. dedi ki...

Papaz yahnisi Ramazan'a ne de uygun bir yemek olmuş. Ellerine sağlık. Afiyetler olsun. :)

http://mutfakkazanbizkepce.blogspot.com.tr/