Disable Copy And Past

9 Haziran 2014 Pazartesi

Maklube


 
Daha önce yayınladığım bir tarif, fotoğrafı yenilemek için tekrar paylaşıyorum.
 
Malzemeler :
500 gr. kuşbaşı et
4-5 patlıcan
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
5-6 tane karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
sıvıyağ (kızartmak için)
 
Yapılışı :
Pirinç tuzlu sıcak suda bekletilir. Patlıcanlar tamamen soyulur, uzunlamasına yarım cm kalınlığında kesilir. Tuzlu suda acısının çıkması için bekletilir. Kağıt havlu ile kurulanıp kızgın yağda kızartılır. Et, bir bütün kuru soğan, tane karabiber ve tuz ilavesiyle haşlanır. Pişince etler süzülerek alınır, suyu da süzülerek ayrılır. Karabiber ve soğan lezzeti ete geçtiği için atılır. Orta boy bir teflon tencerenin dibine önce etler döşenir. Üzerine kızartılmış patlıcanlar dizilir. Yıkanıp süzülmüş  pirinçler yayılır ve hafifçe bastırılır. (Bu sefer yaptığımda pirinçleri 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurdum)Tuz ve tarçın ilave edilerek kaynatılan et suyundan 2,5 su bardağı tencerenin kenarından yavaşça dökülür. (Suyun miktarı pirince göre değişebilir.) İsteğe bağlı tereyağı ya da kuş üzümü ilave edilebilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Demlendikten sonra servis tabağına ters çevrilir. Üzerine Kabukları soyulmuş badem sıvıyağda kavrularak serpilebilir. Salata ve yoğurtla birlikte servis yapılır.
Afiyet olsun.

5 yorum:

Turuncu Tatlar dedi ki...

harika görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler..

nursen aksoy dedi ki...

Çok iştah açıcı görünüyor,ellerinize sağlık..

Handan dedi ki...

takibe aldım sizi; çekiliş var beklerim; handannkaleminden-handan.blogspot.com.tr/2014/06/bu-cok-ozel-tak-sizin-olabilir.html

Deniz dedi ki...

Tam davetlik yemek. Hazır Ramazan gelmişken denemek lazım. Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.

Başak Ç. dedi ki...

Maklube uzun zamandır denemek istediğim bir tarif. Sanırım sizinki ile deneyeceğim. :)

Yeni açtığım bloguma da beklerim. :)

http://mutfakkazanbizkepce.blogspot.com.tr/