Disable Copy And Past

21 Ocak 2014 Salı

Tuzlu Kurabiye


 
 
 
Malzemeler:
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır.)
125 gr. oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
yarım limonun suyu ya da 1 yemek kaşığı sirke (Kıyır kıyır bir kurabiye için sirkeyi tavsiye ederim.)
aldığı kadar un
 
Yapılışı :
2 su bardağı kadar un yoğurma kabına alınır; margarin bıçakla kesilerek una yedirilir, diğer malzemelerde eklenip aldığı kadar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. İstenilen kurabiye şekli verilip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu, susam, vb. serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
 
Not : Ben hamurun yarısına pul biber ekleyerek acılı yaptım, isteyen bu şeklide de deneyebilir.
 
Afiyet olsun.

3 yorum:

Yeşim Destici dedi ki...

nefis görünüyor
ellerinize sağlık
sevgiler

nursen aksoy dedi ki...

Çayımın yanına nasılda yakışırlar..En sevdiğim kurabiye..ellerine sağlık canım..

Banu dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis görünüyorlar benim yaptığım hamurla ölçü aynı ama ben top top yapıyordum şimdi oturup keyifle sen gibi şekil verip yapacağım :)) bide bende hamura pul biber katıyorum acı sevenlere + hamura bol çörek otu da katıyorum seveni bol :)) sevgilerimle...