Disable Copy And Past

14 Şubat 2013 Perşembe

Elmalı Muffin



Tarifi daha önce yayınladığım elmalı kek ile aynı. Elmalara gül şekli vermek için;  elmaların kabuklarını soymadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardım ve incecik dilimledim. (Amasya elması kullandım.) Biraz şeker ve tarçınla harmanlayıp fırında 5-10 dakika tuttum (elmalar hafif yumuşayana kadar) Sonra bir elma dilimini rulo şeklinde sarıp kek hamurunun ortasına yerleştirdim, diğer dilimleri de etrafına dizerek gül görünümü vermeye çalıştım ve fırında pişirdim. Umarım deneyip beğenirsiniz:))

Afiyetle ve sevgiyle...

13 Şubat 2013 Çarşamba

Labneli Çilekli Pasta

 
 

 
 
Daha önce yayınladığım "Labneli Kestaneli Yılbaşı Pastası" nı kestane yerine çilekle denedim, umarım siz de deneyip beğenirsiniz:))

5 Şubat 2013 Salı

Patatesli Ay Çöreği

 
 
 
Blogcu arkadaşlarımın çoğunun yaptığı bu şekli ben de daha önce yayınladığım "Patatesli Ay Çöreği" tarifime uyguladım.
 
Malzemeler :
1 paket yaş maya
125 gr. yumuşak margarin
2 adet yumurta
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

İç malzeme ;
3-4 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
tuz, kırmızı biber, sıvıyağ 

Hazırlanışı :
Maya ılık sütün içinde eritilir. Yumurtalar kırılıp, birinin sarısı üzerine sürülmek üzere ayrılır. Yoğurma kabına yumurta, su, sıvıyağ, yoğurt, margarin, maya-süt karışımı, tuz, şeker alınıp karıştırılır. Aldığı kadar un eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.
Soğan ince kıyılıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Minik küpler halinde doğranmış patates eklenerek kavurmaya devam edilir.Kısık ateşte pişmeye bırakılır, gerekirse bir miktar su eklenebilir. Tuz ve kırmızı biberle tatlandırılır, kaşıkla ezilir, soğumaya bırakılır. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılır. Elde hafif bastırılarak yuvarlak şekilde açılır. .) Bir (Tezgahta da açılabilir, daha düzgün oluyor)kenarına iç malzeme yerleştirilir, malzeme olmayan kısmı 1 cm . aralıklarla şerit halinde kesilir, rulo yapılır ve uçları içe doğru kıvrılarak ay şekli verilir. Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. 

Afiyet olsun.

1 Şubat 2013 Cuma

İki Renkli (Ispanaklı) Ekmek

 
 

Malzemeler :
Sade hamur için;
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 paket instant maya
aldığı kadar un

Ispanaklı hamur için;
3/4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı ıspanak püresi (haşlanıp, robotta çekilmiş ıspanak yaprağı)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 paket instant maya
aldığı kadar un
Arasına;
4-5 adet zeytinyağında bekletilmiş kuru domates 

Yapılışı :
1 su bardağı süt ısıtılıp içine tereyağı atılır eriyinceye kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır.Süt ılınınca beyaz hamur için verilen malzemeler eklenip aldığı kadar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Üeri nemli bir bele örtülerek ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır.

Yeşil hamur için; 
Süt ısıtılıp içine tereyağı atılır, eriyinceye kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır.Süt ılınınca hamur için verilen malzemeler, ıspanak püresi eklenip aldığı kadar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Üeri nemli bir bele örtülerek ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır.Hamurlar iki katı kabarınca ayrı ayrı dikdörtgen şeklinde açılır ve alta sade hamur, üstüne yeşil hamur gelecek şekilde yerleştirilir, arasına kurutulmuş domates dilimleri diilir, rulo yapılır. Hazırlanan rulo yağlanmış baton kalıba yerleştirilir ve 30 dakika bekletilir. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. (Kalıbın büyüklüğüne göre 1 ya da 2 ekmek yapılabilir.) 

Afiyet olsun.