Disable Copy And Past

13 Aralık 2013 Cuma

Balkabaklı Kek


 
 
Malzemeler :
125 gr. yumuşak tereyağı
3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı balkabağı püresi (kabak tatlısından kullandım)
1 paket kabartma tozu
 1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
2 su bardağı un
 
Yapılışı :
Pudra şekeri ve tereyağı mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır; yumurtalar eklenip çırpmaya devam edilir. Kabak püresi eklenip karıştırılır. Un, kabartma tozu ve tarçın birlikte elenerek karışıma eklenir. Son olarak ceviz eklenip yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında keke batırılan kürdan kuru çıkıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılıp servis yapılır.
 
Afiyet olsun.
 

1 yorum:

Seda Yazici dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis olmuş :)