Disable Copy And Past

7 Ekim 2013 Pazartesi

Hamsi Mücveri



Malzemeler :

300 gr. ayıklanmış hamsi (kılçıkları ve kuyruğu çıkarılmış)
5-6 adet pazı yaprağı
2 dal taze soğan
1 adet çok ince pırasa
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 tutam taze nane
1 adet küçük boy patates (rendelenmiş)
1 su bardağı mısır unu
1 yemek kaşığı beyaz un
1 adet yumurta
1/2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
karabiber
pulbiber
Yapılışı :

Yeşillikler yıkanıp kurulanır ve ince olarak kıyılır. Hamsiler ayıklanıp kılçıkları çıkarılır, kuyrukları kopartılır, iyice yıkanıp süzülür. Ayıklanmış hamsiler, doğranmış yeşillikler, rendelenmiş patates, mısır unu, beyaz un, yumurta, su, tuz ve baharatlar bir kaba alınır. İyice karıştırılıp akıcı bir harç elde edilir. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya yağ dökülüp kızdırılır, hazırlanan harç bir kaşık yardımıyla tavaya alınır ve arkalı önlü kızartılır. Sıcak olarak salata ile birlikte servis yapılır.

 
Afiyet olsun.
 

 

2 yorum:

Banu dedi ki...

ellerinize sağlık nefis görünüyor daha önce hiç yemedim ama tadını tahmin edebilirim:) afiyet şeker olsun... sevgileirmle...

Fatma Mermer dedi ki...

çok ilginç ellerine sağlık nefis görünüyor