Disable Copy And Past

6 Ağustos 2013 Salı

Cacıklı Arap Köftesi


İş arkadaşlarımızla gittiğimiz bir iftar yemeğinde ikram edilen arap köftesi çok hoşuma gidince hemen internetten tarif araştırdım ve http://lavantin.wordpress.com 'un tarifiyle denedim, bulgurlu lezzetleri seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:
1 bardak ince bulgur
100 gr. yağsız kıyma
1 baş soğan
1-2 kaşık un
Tuz, karabiber, pul biber
Köfteleri kavurmak için zeytinyağı

Cacık için:
1 kase sarımsaklı süzme yoğurt
1 kase iri doğranmış semizotu ( 250-300 gram kadar.)

Yapılışı:
İnce bulgur, kıyma, çok ince kıyılmış soğan, tuz, baharatlar ve unu karıştırılır. Gerektikçe su ilavesiyle 15- 20 dakika yoğrulur. Macun kıvamına gelen köfteden misket büyüklüğünde parçalar koparılır, eller sık sık ıslatarak yuvarlanır. Kaynar suda haşlanarak ya da buhar tenceresinde pişirilir. Tadına bakılarak pişip pişmediği kontrol edilir. Şefin önerisi köftelerin buharda haşlanması. oluyor.
Köfteler pişene kadar ılıtılmış sarımsaklı yoğurtla semizotunu karıştırılıp tuzu ayarlanır. Zeytinyağını tavaya koyup kızdırılır ve pul biberi atılır. Pişen köfteler de tavaya ilave edilip bir süre kavurduktan sonra, tabaktaki semizotunun üzerine dökülür.
Afiyet olsun…

1 yorum:

nursen aksoy dedi ki...

Yaa bu lezzete ben bayılıyorum..ellerine sağlık arkadaşım..nefis görünüyor..iyi bayramlar..