Disable Copy And Past

6 Ağustos 2013 Salı

Boş Börek (Güncelleme)



Daha önce yayınladığım börek tarifini yeni fotoğrafı ile tekrar yayınlıyorum, bayram kahvaltısı için güzel bir seçenek olabilir.
Malzemeler :
2 adet yufka
2 adet yumurta

kızartmak için ;
sıvı yağ

Yapılışı :
Yufka düz bir zemine serilir. 1 adet yumurta çukur bir kapta çırpılarak fırça yardımıyla yufkanın her tarafına sürülür. Yufka kenarından başlanarak 3 parmak genişliğinde katlanır. Oluşan rulodan 4 parmak boyunda parçalar kesilir. Diğer yufka da bu şekilde hazırlandıktan sonra kızgın yağda kızartılır ve kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağları alınır. Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Turuncu Tatlar dedi ki...

Eline saglik birsencim hAyirli bayramlar..

Meliha Duran dedi ki...

Oooofff, babaannem de yapardı. Elinde açıyordu, tam tarifini bilmiyorum. Açıp yağ sürüp rulo yapıyordu, onra tekrar açıyordu, böylece araları yağlanmış birkaç kattan oluşuyordu. Ve de yağda kızartılınca aynı böyle görünürdü, nostalji oldu benim için. Elinize sağlık :)
Ama biz yoğurtlayıp yiyorduk. Yemek olarak yani.

white glaze dedi ki...

Merhabalar;
Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
401. takipçiniz benim.
Bu arada çok hoş bir çekilişim var, muhakkak beklerim :)
Sevgiler
http://whiteglaze.blogspot.com
twitter: @_gamzeahmet_